Ingrediëntenlijst
  • Voor de vulling
  • 90 gr pecannoten
  • 90 gr suiker
  • ½ ei

Deze slof met karamel, banaan en slagroom is gebaseerd op de bekend banoffee pie. Om de slof nog lekkerder te maken heb ik het amandelspijs in de sloffenbodem vervangen door zelfgemaakt spijs van pecannoten. Dat past heel goed bij de karamel en banaan in deze slof! Genoeg gelezen, aan de bak! Deze banoffee slof moet je gewoon geproefd hebben! Met dit recept bak je twee sloffen.

Banoffee slof – recept

Bereiding: Banoffee slof

Maak de sloffenbodems zoals beschreven staat in het basisrecept. Gebruik in plaats van de amandelspijsvulling het zelfgemaakte pecanspijs. Doe daarvoor alle ingrediënten voor de vulling in een foodprocessor of hakmolentje en maal het tot een soepel spijs. Gebruik dit om op het sloffendeeg te spuiten.

Bestrijk de afgekoelde sloffenbodems met de dulce de leche. Bedek dit vervolgens met de plakjes banaan. Klop de slagroom met de suiker stijf op. Doe dit in een spuitzake met een gekartelde spuitmond van ongeveer 15 millimeter en spuit de sloffen daarmee op. Garneer de banoffee sloffen tot slot met chocoladeschaafsel.

Banoffee slof – recept

Foto’s: Erik Spronk

Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (6)
Demi 2019-03-10 20:51:13

Ik heb deze slof dit weekend gebakken. Ik moet je zeggen... Hij was heerlijk!!! Mijn familie heeft er van genoten, dank voor het recept Rutger!

Beantwoorden
DE
Rutger 2019-03-11 17:27:36

Heel tof! Geniet er van!

Beantwoorden
Marjan 2019-02-26 12:30:37

Heerlijke slof, maar de dulce de leche liep van de bodem af in de koeling. Hoe kan ik dat voorkomen?

Beantwoorden
MA
Rutger 2019-03-04 17:35:26

Waarschijnlijk moet je de dulce de leche dan iets langer koken. Hoe langer je deze kookt, hoe steviger die wordt.

Beantwoorden
Linda Koot 2019-02-23 21:11:15

Wat was dit een heerlijke slof!

Beantwoorden
LI
Nel Moed 2019-02-17 13:24:46

Voor lactose vrij, wat kan ik gebruiken, in plaats van de dulce de leche?

Beantwoorden
NE
Rutger 2019-02-17 19:29:06

Je kunt zelf karamel maken volgens onderstaand recept, en dan lactose vrije alternatieven voor room en boter gebruiken. Een andere optie weet ik niet: https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/recept-smeuige-karamel/

Beantwoorden
Lotte 2019-02-24 11:23:57

Je kunt voor dulce de leche ook gecondenseerde kokosmelk gebruiken. Is lactosevrij

Beantwoorden
LO
Lianne te Brinke 2019-02-17 11:17:13

Kunnen de plakjes banaan zo op de slof?
Worden ze dan niet snel bruin of dat ze verkleuren?

Beantwoorden
LI
Rutger 2019-02-17 19:30:28

De banaan wordt bedekt met de slagroom, daardoor worden ze niet bruin. Voor de zekerheid kun je ze altijd nog besprenkelen met wat citroensap.

Beantwoorden
Joyce Romijn 2019-02-17 22:05:14

Je kunt er ook voor kiezen om de banaan onder dulce de leche te leggen. Dezelfde smaak en geen bruine banaan. Ik vind het er zelf lekkerder en frisser uit zien.

Beantwoorden
JO
Rutger 2019-02-19 10:10:23

Goede tip!

Beantwoorden
Joke 2019-02-17 09:28:03

Weer ee heerlijke slof Rutger. Kan de dulce de leche uit het blik op de slif of moet het eerst bewerkt worden?

Beantwoorden
JO
Rutger 2019-02-17 19:31:00

Dankjewel. Die kun je zo uit het blik op de slof scheppen.

Beantwoorden
Nynke 2019-03-04 20:06:14

Het blikje wel eerst 3u koken

Beantwoorden
NY