- Voor het deeg
- zie basisrecept sloffenbodem
- Voor de vulling
- 90 gr pecannoten
- 90 gr suiker
- ½ ei
- Voor de topping
- 1 blikje dulce de leche
- 4 bananen, in plakjes
- 375 ml slagroom
- 40 gr suiker
- Verder nodig
- bloem, voor het werkblad
- boter, om in te vetten
- chocoladeschaafsel
Deze slof met karamel, banaan en slagroom is gebaseerd op de bekend banoffee pie. Om de slof nog lekkerder te maken heb ik het amandelspijs in de sloffenbodem vervangen door zelfgemaakt spijs van pecannoten. Dat past heel goed bij de karamel en banaan in deze slof! Genoeg gelezen, aan de bak! Deze banoffee slof moet je gewoon geproefd hebben! Met dit recept bak je twee sloffen.
Bereiding: Banoffee slof
Maak de sloffenbodems zoals beschreven staat in het basisrecept. Gebruik in plaats van de amandelspijsvulling het zelfgemaakte pecanspijs. Doe daarvoor alle ingrediënten voor de vulling in een foodprocessor of hakmolentje en maal het tot een soepel spijs. Gebruik dit om op het sloffendeeg te spuiten.
Bestrijk de afgekoelde sloffenbodems met de dulce de leche. Bedek dit vervolgens met de plakjes banaan. Klop de slagroom met de suiker stijf op. Doe dit in een spuitzake met een gekartelde spuitmond van ongeveer 15 millimeter en spuit de sloffen daarmee op. Garneer de banoffee sloffen tot slot met chocoladeschaafsel.
Foto’s: Erik Spronk