- Voor het pistache ijs
- 300 ml melk
- 200 ml slagroom
- 3 eidooiers
- 100 gr suiker
- 1 recept pistache pasta
Het is heel leuk om zelf ijs te maken en vooral ook heel lekker! Dit zelfgemaakte pistache ijs is echt heel fijn van smaak! Sinds ik de Gelato Expert heb grijp ik ieder excuus aan om zelf ijs te maken. Voor dit pistache-ijs heb ik mijn zelfgemaakte pistachepasta gebruikt. Daardoor krijgt het pistache ijs een heerlijke en pure pistachesmaak. De groene kleur is echt van de pistachenoten, dus niks geen kleurstof of andere hulpstoffen!
Bereiding: Pistache-ijs
Giet de melk en de slagroom in een pan en breng dit aan de kook. Doe de eidooiers met de suiker in een kom en klop dit kort door. Schenk de kokende slagroom al roerende op de eidooiermassa en klop alles goed door. Giet het mengsel terug in de pan. Verwarm het op laag vuur en blijf roeren tot het mengsel dikker begint te worden.
Om te controleren of het goed is, doop je een spatel in de custard en trek je er met je vinger een streep doorheen; als de custard niet meer doorloopt, is deze goed. De temperatuur moet ongeveer 80 ᵒC zijn, laat het mengsel vooral niet koken. Haal de custard van het vuur en schenk deze (eventueel door een zeef) in een kom. Laat het mengsel afkoelen. Mix de pistachpasta erdoor, dit gaat het beste met een staafmixer of in een blender. Laat de ijsmix bij voorkeur een nacht rijpen in de koelkast. Giet de ijsmix de volgende dag in een ijsmachine en draai dit tot ijs.
Foto: Erik Spronk











