Ingrediëntenlijst
  • Voor het ijs
  • 1 blikje gezoete, gecondenseerde melk (397 ml)
  • 500 ml slagroom
  • merg van ½-1 vanillestokje
  • 100 gr pure chocolade, fijngehakt
  • Verder nodig
  • 250 gr viervruchtenjam
  • 150-250 gr vers rood fruit, om te garneren

Wil je zelf ijstaart maken? Dat is echt makkelijker dan je denkt! Deze ijstaart – of eigenlijk ijscake – is gevuld met stukjes chocolade en een saus van rood fruit. De basis van deze taart bestaat uit zelfgemaakt ijs. Dit ijs maak je heel makkelijk zonder ijsmachine; je hoeft enkel slagroom met gecondenseerde melk op te kloppen. Je kunt de taart al eerder maken en bewaren in de vriezer tot je het gaat serveren. Gebruik voor de afwerking van deze makkelijke ijstaart lekker veel vers rood fruit. Van dit ijstaart recept kun je 10-14 plakken snijden.

Makkelijke ijstaart maken

Bekleed de binnenkant van een cakevorm van 25 centimeter met plasticfolie en laat dit aan de zijkanten overhangen. Doe de gecondenseerde melk, de slagroom en het vanillemerg in een kom en klop dit met een (hand)mixer met garde(s) tot een romig geheel, tot het de dikte van lobbig geklopte slagroom heeft. Meng daar de gehakte chocolade door.

Doe de jam in een fijne zeef en druk deze er met de bolle kant van een lepel doorheen, zodat de pitjes achterblijven. Verdeel een dun laagje van het roommengsel over de bodem van de vorm en strijk dit glad. Sprenkel daar met een lepel wat van de gezeefde jam over. Schep daar weer voorzichtig een dun laagje van het roommengsel op en strijk weer glad. Ga zo door tot de vorm vol zit. Klap het overhangende plasticfolie naar binnen. Zet de ijstaart minimaal 1 nacht in de vriezer.

Haal voor het serveren de ijstaart met behulp van het plasticfolie uit de vorm en plaats de taart op een schaal. Verwijder het folie voorzichtig en maak de ijstaart af met het verse rode fruit.

Foto: Saskia Lelieveld

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (0)