Categorieën
Alle ijstaart recepten
  IJstaart recepten

  IJstaart maken met cake

  Ga je zelf ijstaart maken? Een ijstaart recept bevat vaak cake of koek. Een Omelet Sibérienne is de meest populaire ijstaart met cake. Het ijs is omhult met cake en een laag meringue. De Omelet Sibérienne is waar kunstwerk om een etentje mee af te sluiten. Ben je op zoek naar mini ijstaarten met cake? Maak dan mijn kleine ijstaartjes met meringue, dit is de kleine versie van een Omelet Sibérienne.

  Koek en ijs zijn ook een heerlijke combinatie en een ijstaart met koekjesbodem wordt veel gemaakt. Een heerlijk ijstaart recept met koek is mijn tiramisu ijstaart. Hiervoor gebruik je lange vingers in de ijstaart. Bokkenpootjes en bastogne koeken zijn ook populaire koekjes in een ijstaart.

  IJstaart van meringue

  Als je op zoek bent naar een prachtig en lekker dessert, is een zelfgemaakte ijstaart een uitstekende keuze. Vooral een ijstaart met meringue ziet er al snel uit als een kunstwerk. Je kunt hier kant-en-klare meringue voor gebruiken of zelf meringue maken. Bekijk mijn Italiaanse meringue recept of mijn recept voor Franse meringue.

  Zelf vienetta maken

  Een van de meest bekende ijstaarten in Nederland is Viennetta ijs. Kenmerkend voor deze ijstaart zijn de chocolade laagjes tussen het ijs. Je kunt ook eenvoudig zelf viennetta maken. Probeer eens mijn ijstaart met karamel en chocolade.