Ingrediëntenlijst
  • Voor de semifreddo
  • 175 ml kersensiroop, uit een pot amarena-kersen of zelfgemaakt
  • 400 ml slagroom
  • 100 gr witte en roze meringues, in stukken, zelfgemaakt of gekocht
  • 200 ml yoghurt
  • 2 eiwitten (of 60 ml gepasteuriseerd eiwit)
  • Verder nodig
  • amarena-kersen

Deze semifreddo is gemaakt van heerlijke ingrediënten; kersensiroop, meringues, yoghurt en slagroom. Dit ijsdessert, of eigenlijk half bevroren ijs (want dat betekend de naam), is een bekende klassieker uit de Italiaanse keuken. Het recept voor deze semifreddo met kersen is afkomstig uit het boek Mangiamo van Antoinette Coops. In dit boek laat Antoinette je kennis maken met de lekkerste streekgerechten uit de Noord-Italiaanse Veneto. Al bladerend door het boek kreeg ik eigenlijk gelijk al zin om de keuken in te duiken. De recepten en foto’s zien er superlekker uit! Natuurlijk bladerde ik wel snel door naar het laatste hoofdstuk, naar het hoofdstuk dolci. Daar komt deze heerlijke semifreddo met kersen uit! Een aanrader als afsluiting van een mooie zomerse dag!

Bereiding: Semifreddo met kersen

Schenk de kersensiroop en de slagroom in een kom en klop er lobbige room van. Roer de meringue en de yoghurt door de room.

Klop de eiwitten in een andere (vetvrije) kom tot stijve pieken. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het roommengsel.

Pak een stuk bakpapier, hou het onder de kraan en wring het uit. Bekleed de cakevorm met het bakpapier en verdeel de semifreddo gelijkmatig over het blik. Laat de semifreddo minstens 3 uur opstijven in de vriezer.

Heeft de semifreddo een nachtje in de koelkast gezeten, zet hem dan 20 minuten voordat je hem wilt serveren in de koelkast. Serveer de semifreddo met een sliert kersensiroop en een paar amarena-kersen.

Nieuwsgierig geworden naar Mangiamo!? Kijk hier voor meer informatie!

mangiamo

 

Foto: Erik Spronk

Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (5)
Nicole Goossens 2018-10-02 08:42:59

Hey Rutgher
Zou ik de kersensiroop kunnen vervangen door een andere siroop want ik ken
amarenas en vind dat heel lekker maar mijn man niet jammer genoeg
Een soort grenadine is misschien te zoet
Alvast bedankt!
Grts
Nicole

Beantwoorden
NI
Rutger 2018-10-07 17:54:29

Dat kan denk ik wel. Het is een kwestie van uitproberen, maar ik denk zeker dat een andere siroop ook kan werken.

Beantwoorden
Lidwien 2018-09-22 10:51:07

Eergisteren gemaakt voor een etentje, het was verrukkelijk. Gelukkig had ik nog amarenen staan, waant ze waren nergens te koop, zelfs niet bij AH XL.

Beantwoorden
LI
Lidwien 2018-09-07 00:17:58

Voor hoeveel personen is dit recept? En hoe groot is je cakeblik?
Je voorlaatste zin in het recept snap ik niet: heeft de semifreddo een nachtje in de koelkast gezeten, zet hem dan 20 minuten voordat je hem wil serveren in de koelkast. Eh....daar stond hij toch al? Je bedoelt een nachtje in de diepvries, neem ik aan.

Beantwoorden
LI
Rutger 2018-09-16 13:17:51

Hoi! De cakevorm is ongeveer 20 cenimeter. En ik bedoel inderdaad de dieprvries. Dank voor je oplettendheid, ik heb het aangepast.

Beantwoorden
Mieke 2018-08-24 19:20:49

Hoi Rutger,
Heb het nagemaakt, was wel genoeg voor 12 personen en het was onvoorstelbaar lekker!

Beantwoorden
MI
Rutger 2018-09-16 13:48:27

Superleuk!

Beantwoorden
Marja 2018-08-24 05:06:15

Hoi Rutger,
Laat ik nou net een pot Amarene kersen hebben staan. En dan de meringues, als ik ze zelf bak moet ik dan ook roze en witte maken? Smaakverschillen zit er vaak niet in, het enige is dat het kleurverschil leuk staat, maar verder voegt dat roze in de meringues toch niets toe? Of moet ik ze een smaakje geven ook?Bedankt weer.
Een hartelijke groet en tot een volgende keer,
Marja

Beantwoorden
MA
Rutger 2018-09-16 13:52:39

Hoi! De kleur voegt inderdaad verder weinig toe, dus het kan prima in 1 kleur!

Beantwoorden