Ingrediëntenlijst
  • Voor de semifreddo
  • 175 ml kersensiroop, uit een pot amarena-kersen of zelfgemaakt
  • 400 ml slagroom
  • 100 gr witte en roze meringues, in stukken, zelfgemaakt of gekocht
  • 200 ml yoghurt
  • 2 eiwitten (of 60 ml gepasteuriseerd eiwit)
  • Verder nodig
  • amarena-kersen

Deze semifreddo is gemaakt van heerlijke ingrediënten; kersensiroop, meringues, yoghurt en slagroom. Dit ijsdessert, of eigenlijk half bevroren ijs (want dat betekend de naam), is een bekende klassieker uit de Italiaanse keuken. Het recept voor deze semifreddo met kersen is afkomstig uit het boek Mangiamo van Antoinette Coops. In dit boek laat Antoinette je kennis maken met de lekkerste streekgerechten uit de Noord-Italiaanse Veneto. Al bladerend door het boek kreeg ik eigenlijk gelijk al zin om de keuken in te duiken. De recepten en foto’s zien er superlekker uit! Natuurlijk bladerde ik wel snel door naar het laatste hoofdstuk, naar het hoofdstuk dolci. Daar komt deze heerlijke semifreddo met kersen uit! Een aanrader als afsluiting van een mooie zomerse dag!

Bereiding: Semifreddo met kersen

Schenk de kersensiroop en de slagroom in een kom en klop er lobbige room van. Roer de meringue en de yoghurt door de room.

Klop de eiwitten in een andere (vetvrije) kom tot stijve pieken. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het roommengsel.

Pak een stuk bakpapier, hou het onder de kraan en wring het uit. Bekleed de cakevorm met het bakpapier en verdeel de semifreddo gelijkmatig over het blik. Laat de semifreddo minstens 3 uur opstijven in de vriezer.

Heeft de semifreddo een nachtje in de koelkast gezeten, zet hem dan 20 minuten voordat je hem wilt serveren in de koelkast. Serveer de semifreddo met een sliert kersensiroop en een paar amarena-kersen.

Nieuwsgierig geworden naar Mangiamo!? Kijk hier voor meer informatie!

mangiamo

 

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen