- Voor de semifreddo
- 175 ml kersensiroop, uit een pot amarena-kersen of zelfgemaakt
- 400 ml slagroom
- 100 gr witte en roze meringues, in stukken, zelfgemaakt of gekocht
- 200 ml yoghurt
- 2 eiwitten (of 60 ml gepasteuriseerd eiwit)
- Verder nodig
- amarena-kersen
Deze semifreddo is gemaakt van heerlijke ingrediënten; kersensiroop, meringues, yoghurt en slagroom. Dit ijsdessert, of eigenlijk half bevroren ijs (want dat betekend de naam), is een bekende klassieker uit de Italiaanse keuken. Het recept voor deze semifreddo met kersen is afkomstig uit het boek Mangiamo van Antoinette Coops. In dit boek laat Antoinette je kennis maken met de lekkerste streekgerechten uit de Noord-Italiaanse Veneto. Al bladerend door het boek kreeg ik eigenlijk gelijk al zin om de keuken in te duiken. De recepten en foto’s zien er superlekker uit! Natuurlijk bladerde ik wel snel door naar het laatste hoofdstuk, naar het hoofdstuk dolci. Daar komt deze heerlijke semifreddo met kersen uit! Een aanrader als afsluiting van een mooie zomerse dag!
Bereiding: Semifreddo met kersen
Schenk de kersensiroop en de slagroom in een kom en klop er lobbige room van. Roer de meringue en de yoghurt door de room.
Klop de eiwitten in een andere (vetvrije) kom tot stijve pieken. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het roommengsel.
Pak een stuk bakpapier, hou het onder de kraan en wring het uit. Bekleed de cakevorm met het bakpapier en verdeel de semifreddo gelijkmatig over het blik. Laat de semifreddo minstens 3 uur opstijven in de vriezer.
Heeft de semifreddo een nachtje in de koelkast gezeten, zet hem dan 20 minuten voordat je hem wilt serveren in de koelkast. Serveer de semifreddo met een sliert kersensiroop en een paar amarena-kersen.
Nieuwsgierig geworden naar Mangiamo!? Kijk hier voor meer informatie!
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Hoi Rutger,
Laat ik nou net een pot Amarene kersen hebben staan. En dan de meringues, als ik ze zelf bak moet ik dan ook roze en witte maken? Smaakverschillen zit er vaak niet in, het enige is dat het kleurverschil leuk staat, maar verder voegt dat roze in de meringues toch niets toe? Of moet ik ze een smaakje geven ook?Bedankt weer.
Een hartelijke groet en tot een volgende keer,
Marja

Hoi Rutger,
Heb het nagemaakt, was wel genoeg voor 12 personen en het was onvoorstelbaar lekker!
Voor hoeveel personen is dit recept? En hoe groot is je cakeblik?
Je voorlaatste zin in het recept snap ik niet: heeft de semifreddo een nachtje in de koelkast gezeten, zet hem dan 20 minuten voordat je hem wil serveren in de koelkast. Eh....daar stond hij toch al? Je bedoelt een nachtje in de diepvries, neem ik aan.
Hoi! De cakevorm is ongeveer 20 cenimeter. En ik bedoel inderdaad de dieprvries. Dank voor je oplettendheid, ik heb het aangepast.
Beantwoorden
Eergisteren gemaakt voor een etentje, het was verrukkelijk. Gelukkig had ik nog amarenen staan, waant ze waren nergens te koop, zelfs niet bij AH XL.
BeantwoordenHey Rutgher
Zou ik de kersensiroop kunnen vervangen door een andere siroop want ik ken
amarenas en vind dat heel lekker maar mijn man niet jammer genoeg
Een soort grenadine is misschien te zoet
Alvast bedankt!
Grts
Nicole
Dat kan denk ik wel. Het is een kwestie van uitproberen, maar ik denk zeker dat een andere siroop ook kan werken.
Beantwoorden
Wil deze ook maken voor een italiaans etentje. Maar kan je deze een paar dagen van te voren maken en in de diepvries doen?
BeantwoordenJa, dat kan prima, al een paar keer gedaan. Wel op tijd uit de vriezer halen, hoort niet keihard te zijn.
BeantwoordenGeweldig het was makkelijk om te maken. Heb hem 2 nachten in de diepvries gehad ivm tijdgebrek omdat ik 7 gangen moest maken.En iedereen vond hem heerlijk dus deze ga ik vaker maken.
BeantwoordenBeste Rutger,
Als ik de eiwitten stevig heb geklopt en de slagroom ook, gaat het vervolgens toch schiften bij het mengen. Hoe kan dat? Komt dit door het warme weer? Alle ingrediënten waren op kamertemperatuur.
Hartelijke groet
Charlotte
Het is beter in dit geval als de slagroom koud is, dan is de kans op schiften veel kleiner.
Beantwoorden
