Met deze schuim ijstaart is het feest op je tafel! Met zowel het fruit bovenop de meringue ijstaart als het ijs tussen het knapperige schuim kun je volop variëren. Gebruik bijvoorbeeld dit pistache-ijs, dit Oreo-ijs of dit appeltaartijs. Het wordt hoe dan ook genieten met deze feestelijke schuimtaart!
- Voor het schuim
- 4 eiwitten
- snuf zout
- 140 gr fijne suiker
- 110 gr poedersuiker
- Voor de vulling
- 10-15 bollen ijs naar keuze
- Voor de topping
- 150 slagroom
- 1 el suiker
- 200 kersen
- 150 bramen
Schuim ijstaart maken
Verwarm de oven voor op 100 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Zorg dat de kom en garde(s) die je gebruikt goed vetvrij zijn en dat er geen spoortje eigeel in de eiwitten zit. Doe de eiwitten met het zout in een kom en klop deze op. Voeg geleidelijk de fijne suiker toe en klop tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost. Spatel tot slot de poedersuiker door de meringue.
Gebruik de ring van een springvorm van 20 centimeter als mal. Leg deze op de bakplaat en schep 1/3e van de meringue in de vorm. Strijk de meringue glad en til de springvorm er voorzichtig af. Herhaal dit met nog 1/3e van het meringuemengsel. Doe de rest van de meringue in een spuitzak met een gekartelde spuitmond van ongeveer 1 centimeter en spuit daarmee een opstaande rand op één plak. Schuif de bakplaat in de oven en laat deze 2 – 3 uur drogen in de oven. Zet aan het eind de oven uit, maar laat deze dicht. Laat de bodems afkoelen in de oven.
Klop de slagroom met de suiker stijf op. Verdeel de slagroom over de plak met de opstaande rand en schik daar het fruit op. Leg de bollen ijs op de onderste plak en plaats daar voorzichtig de bovenkant op. Serveer de ijstaart direct.
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Hmmmm, het ziet er weer verrukkelijk uit Rutger,
Om zó in te bijten ?.
Toppie gedaan !
Groetjes,
Rolanda
Wauw! Dat ziet er echt heel erg lekker uit. Prachtig gemaakt, wel lastig aansnijden denk ik ;)
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.