- Voor de meringuerol
- 4 eiwitten
- ¼ tl zout
- 225 gr suiker
- 1½ tl maïzena
- Verder nodig
- 250 ml slagroom
- 20 gr suiker
- 150-200 gr lemon curd met een vleugje limoen
- poedersuiker, om te bestuiven
- paar frambozen
Bij meringue denk je waarschijnlijk aan het knapperige en brosse eiwitschuim. Maar het kan ook anders! In plaats van de meringue langzaam te drogen, zoals gebruikelijk, wordt het eiwitschuim voor deze meringuerol kort en heet gebakken. Daardoor stolt de buitenkant en blijft het binnenin heerlijk zacht en plakkerig. De zachte meringue vormt samen met de lemoncurd en slagroom een heerlijk dessert!
Bereiding: Meringuerol met lemoncurd
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een diepe bakplaat van 25×35 centimeter met bakpapier.
Doe de eiwitten en het zout in een vetvrije kom en klop deze stijf op. Voeg zodra de eiwitten schuimig beginnen te worden, lepel voor lepel de suiker toe. Klop door tot het eiwit stijf is en er geen suikerkorrels meer in de meringue te voelen zijn. Klop als laatste de maïzena door het opgeklopte eiwit. Verdeel het eiwit over de bakplaat en strijk dit glad.
Bak de meringue 18-23 minuten, tot deze lichtbruin is. Laat de plak vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de slagroom met de suiker stijf op. Keer de meringue om op een nieuw stuk bakpapier en verwijder voorzichtig het oude bakpapier aan de bovenkant. Bestrijk de plak met de lemoncurd, maar laat hierbij een stuk van ongeveer 5 centimeter aan de korte kant onbedekt. Strijk daar vervolgesn de slagroom op en rol de plak op vanaf de korte zijde, beginnend bij de kant met de vulling. Zorg dat de naad van de meringuerol aan de onderkant zit en bestuif de rol licht met poedersuiker. Decoreer tot slot met wat verse frambozen.
Foto: Erik Spronk








