Wil je zelf stoofpeertjes ijs maken? Dan moet je dit recept voor stoofperen sorbet zeker proberen! Heb je overgebleven stoofpeertjes? Dan kun je ze perfect gebruiken voor dit recept! Voor dit ijs heb ik mijn basisrecept stoofpeertjes gebruikt, maar natuurlijk kun je er elk soort stoofperen voor gebruiken.
In het ijsmengsel voor de sorbet van stoofperen heb ik ook dextrose gebruikt. Dextrose is druivensuiker en dat koop je in de grotere supermarkten, bij de natuurwinkel of online (bijvoorbeeld hier) Het zorgt ervoor dat het stoofperen ijs iets zachter blijft en beter te scheppen is.
Let op: voor dit stoofpeertjes ijs heb je een ijsmachine nodig. Ben je op zoek naar meer recepten met de ijsmachine? Probeer dan ook eens dit appeltaart ijs, dit vanille roomijs of deze frambozen sorbet.
Dit recept is daardoor ook perfect om overgebleven stoofpeertjes voor te gebruiken. In het ijsmengsel voor de sorbet van stoofperen heb ik ook dextrose gebruikt. Dextrose is druivensuiker en koop je in de grotere supermarkten en bij de natuurwinkel. Het zorgt ervoor dat het stoofperen ijs iets zachter blijft en beter te scheppen is.
- Voor het stoofperen ijs
- 1 gelatineblaadje
- 250 ml water
- 100 gr suiker
- 50 gr dextrose (druivensuiker)
- 450 gr bereide stoofpeertjes
Zelf stoofperen ijs maken
Begin met de suikersiroop. Week het gelatineblaadje minimaal 10 minuten in koud water.
Doe het water met de suiker en dextrose in een steelpan en breng dit aan de kook. Laat de siroop 1-2 minuten doorkoken tot alle suiker goed opgelost is. Haal de pan van het vuur, voeg eventueel het blaadje gelatine toe en roer de siroop door tot de gelatine opgelost is.
Laat de suikersiroop helemaal afkoelen.
Weeg 450 gram bereide stoofpeertjes af – zonder klokhuis en steeltjes – en maal deze fijn. Dit gaat het makkelijkst in een blender, maar het kan ook met een staafmixer of in een foodprocessor. Meng de stoofperenpuree met de afgekoelde suikersiroop en zet dit mengsel enkele uren (of een hele nacht) in de koelkast. Draai het gekoelde ijsmengsel in een ijsmachine tot sorbetijs.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Hoi Rutger,
Voor hoeveel personen is dit recept? Ik wil dit voor 11pers gaan maken, dat is dan gewoon een kwestie van verdubbelen toch?
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.