Ingrediëntenlijst
  • Voor het stoofperen ijs
  • 1 gelatineblaadje
  • 250 ml water
  • 100 gr suiker
  • 50 gr dextrose (druivensuiker)
  • 450 gr bereide stoofpeertjes

Wil je zelf stoofpeertjes ijs maken? Dan moet je dit recept voor stoofperen sorbet zeker proberen! Voor dit ijs heb ik mijn basisrecept stoofpeertjes gebruikt, maar natuurlijk kun je er elk soort klaargemaakte stoofperen voor gebruiken. Dit recept is daardoor ook perfect om overgebleven stoofpeertjes voor te gebruiken. In het ijsmengsel voor de sorbet van stoofperen heb ik ook dextrose gebruikt. Dextrose is druivensuiker en koop je in de grotere supermarkten en bij de natuurwinkel. Het zorgt ervoor dat het stoofperen ijs iets zachter blijft en beter te scheppen is.

Zelf stoofperen ijs maken

Begin met de suikersiroop. Week het gelatineblaadje minimaal 10 minuten in koud water.

Doe het water met de suiker en dextrose in een steelpan en breng dit aan de kook. Laat de siroop 1-2 minuten doorkoken tot alle suiker goed opgelost is. Haal de pan van het vuur, voeg eventueel het blaadje gelatine toe en roer de siroop door tot de gelatine opgelost is. Laat de suikersiroop helemaal afkoelen.

Weeg 450 gram bereide stoofpeertjes af – zonder klokhuis en steeltjes – en maal deze fijn. Dit gaat het makkelijkst in een blender, maar het kan ook met een staafmixer of in een foodprocessor. Meng de stoofperenpuree met de afgekoelde suikersiroop en zet dit mengsel enkele uren (of een hele nacht) in de koelkast. Draai het gekoelde ijsmengsel in een ijsmachine tot sorbetijs.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Reacties (0)