- Voor de oreo crème
- 10 oreo koekjes
- 150 gr boter, op kamertemperatuur
- 150 gr poedersuiker
- 1 tl vanille-extract
- 200 gr roomkaas, op kamertemperatuur
Ben je aan het bakken geslagen met Oreo’s en zoek je een bijpassende vulling of topping? Deze crème is perfect als Oreo cupcake topping of als topping voor brownies. Je kunt deze crème ook heel goed gebruiken als Oreo taart vulling of topping. Een soortgelijke topping gebruik ik ook in dit Oreo cake recept.
Voor dit Oreo topping recept gebruik ik roomkaas. Hierdoor wordt de crème lichter en frisser dan bijvoorbeeld een Oreo botercrème, die verder alleen uit boter en poedersuiker bestaat. Dat de combinatie van roomkaas en Oreo’s een succes is, proef je ook met dit recept voor Oreo cheesecake.
Nog meer bakken met Oreo’s? Bekijk dan deze recepten:
- Zelf Oreo koekjes maken
- Oreo brownies (heerlijk met deze Oreo topping)
- Oreo cheesecake ijs
Zelf Oreo topping of vulling maken
Maal de oreokoekjes fijn in een hakmolentje of een foodprocessor.
Doe de boter met de poedersuiker en het vanille-extract in een kom en klop deze met een (hand)mixer met garde(s) in enkele minuten romig. Eventueel kun je het mengsel iets verwarmen met een haarfohn, je kunt het dan nog luchtiger kloppen. Let wel op dat het mengsel niet te warm wordt; als de boter begint te smelten kun je deze juist niet meer luchtig kloppen.
Voeg de roomkaas toe en klop alles nog enkele minuten door tot een luchtige crème. Meng aan het eind de fijngemalen oreo’s door de oreo vulling.
Foto: Erik Spronk


