- Voor de cake
- 150 gr bloem
- 50 gr amandelmeel
- 140 gr witte basterdsuiker
- ¼ tl zout
- 1 ½ tl bakpoeder
- 125 gr Griekse yoghurt
- 3 eieren
- 1 citroen, rasp
- ½ citroen, sap
- 100 gr boter, gesmolten
- Verder nodig
- boter, om in te vetten
- 100 gr poedersuiker
- 1 à 2 el limoncello
Deze kleine cakejes zijn lekker fris door het gebruik van yoghurt en citroen in het cakebeslag. Het glazuur van limoncello maakt deze mini-tulbandjes echt helemaal af! Natuurlijk kun je ook andere vormpjes gebruiken, bijvoorbeeld een cupcakevorm.
Bereiding: Frisse minitulbandjes met limoncelloglazuur
Verwarm de oven voor op 180 ᵒC en vet een vorm voor mini-tulbandjes (of een cupcakevorm) in met boter.
Doe de bloem, het amandelmeel, de basterdsuiker, het zout en het bakpoeder in een kom en meng deze door elkaar. Voeg de Griekse yoghurt, de eieren en de rasp en het sap van de citroen toe en meng alles goed door elkaar. Spatel tot slot de gesmolten boter door het beslag.
Vul de vormpjes voor ongeveer 2/3e met beslag en bak de mini-tulbandjes in 10-20 minuten goudbruin en gaar (afhankelijk van de grootte van de vormpjes, die van mij heb ik 17 minuten gebakken). Stort de cakejes direct na het bakken op een rooster en laat ze afkoelen.
Meng de poedersuiker met de limoncello tot een licht lopend limoncelloglazuur en decoreer de minitulbandjes hiermee.
Foto’s: Erik Spronk







