Deze kleine cakejes zijn lekker fris door het gebruik van yoghurt en citroen in het cakebeslag. Het glazuur van limoncello maakt deze mini-tulbandjes echt helemaal af! Natuurlijk kun je ook andere vormpjes gebruiken, bijvoorbeeld een cupcakevorm.

Frisse minitulbandjes met limoncelloglazuur
Ingrediëntenlijst
  • Voor de cake
  • 150 gr bloem
  • 50 gr amandelmeel
  • 140 gr witte basterdsuiker
  • ¼ tl zout
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 1 citroen, rasp
  • ½ citroen, sap
  • 100 gr boter, gesmolten
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
  • 100 gr poedersuiker
  • 1 à 2 el limoncello
Broodbakbol banner desktop

Bereiding: Frisse minitulbandjes met limoncelloglazuur

Verwarm de oven voor op 180 ᵒC en vet een vorm voor mini-tulbandjes (of een cupcakevorm) in met boter.

Doe de bloem, het amandelmeel, de basterdsuiker, het zout en het bakpoeder in een kom en meng deze door elkaar. Voeg de Griekse yoghurt, de eieren en de rasp en het sap van de citroen toe en meng alles goed door elkaar. Spatel tot slot de gesmolten boter door het beslag.

Vul de vormpjes voor ongeveer 2/3e met beslag en bak de mini-tulbandjes in 10-20 minuten goudbruin en gaar (afhankelijk van de grootte van de vormpjes, die van mij heb ik 17 minuten gebakken). Stort de cakejes direct na het bakken op een rooster en laat ze afkoelen.

Meng de poedersuiker met de limoncello tot een licht lopend limoncelloglazuur en decoreer de minitulbandjes hiermee.

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (12)
José 2016-10-27 11:37:19

Zier er heerlijk uit! Hoeveel tulbandjes heb je met dit beslag gebakken?

Beantwoorden
JO
Rutger 2016-10-27 18:20:12

Ik heb er 8 minitulbandjes uitgehaald.

Beantwoorden
Anto 2016-10-27 14:16:00

Waar heb je die mini tulbandvormpjes gekocht???

Beantwoorden
AN
Rutger 2016-10-27 18:18:47

Een soort gelijke vormpjes kan je hier vinden: https://www.kookwinkel.nl/webshop/43164-nordicwarebakvormtulband9cmaluminium6stuks.asp
Deze zijn volgens mij (nog) niet uit in Nederland.

Beantwoorden
Maja 2016-10-27 15:38:03

Dat wil ik ook graag weten Rutger!

Beantwoorden
MA
Hanneke 2016-10-27 19:50:24

Hoi Rutger,
Ik heb, helaas, een notenallergie. Kan ik de amandelmeel weglaten of vervangen?

Groetjes Hanneke

Beantwoorden
HA
Rutger 2016-10-31 06:01:27

Hoi! Je kan in plaats van het amandelmeel gewone bloem gebruiken.

Beantwoorden
Juffrouw Mier 2016-10-28 08:02:09

Wow, wat een prachtige bakvormen, die van Nordic Ware. Qua prijs niet iets dat je zomaar koopt, echt iets om voor te sparen of om op mijn verlanglijstje te zetten. In de uitzending van de TV-show had je ook zo'n mooie tulband gebakken. Was die vorm van hetzelfde merk?

Beantwoorden
JU
Rutger 2016-10-31 06:00:50

Het zijn inderdaad hele mooie vormen! De tulband die ik bij de tv-show had gebakken was ook van Nordic.

Beantwoorden
Hilda 2016-10-31 07:23:38

Het is de investering zeker Waard! Ik heb ze ook en ze zijn Super!

Beantwoorden
HI
Hilda 2016-10-29 20:53:47

Kan ik ook zelfrijzend bakmeel Gebruiken? Wat is het Verschil?

Beantwoorden
HI
Rutger 2016-10-31 06:07:46

Bij zelfrijzend bakmeel is er al bakpoeder door de bloem gemengd. Ik gebruik het zelf liever niet omdat je dan altijd vast zit aan dezelfde verhouding bloem en bakpoeder. Ik kies er daarom voor om mijn bloem en bakpoeder zelf te mengen, zo kan ik er per recept meer of minder bakpoeder doorheen mengen. Net wat voor dat recept het beste werkt. Voor deze minitulbandjes kan je de bloem en het bakpoeder vervangen door zelfrijzend bakmeel.

Beantwoorden
Angela 2018-03-01 16:27:14

Moet het recept verdubbeld worden voor een gewoon tulband formaat??

Groetjes

Beantwoorden
AN
Rutger 2018-03-04 21:28:00

Dat zou ik doen ja! En de baktijd wordt dan 60-75 minuten op 165 graden.

Beantwoorden
Karen 2018-07-01 10:35:17

Hoi Rutger,
Bak jij met hete lucht of alleen boven en onderwarmte?
Vind het altijd lastig als dat er niet bij staat, de ene blogger bakt standaard met hete lucht en de ander juist niet. Het staat bijna nooit bij het recept, helaas!
Ik hoor het graag van je.
Groetjes,
Karen

Beantwoorden
KA
Rutger 2018-07-09 07:58:55

Hoi Karen. Al deze info vind je hier: https://www.rutgerbakt.nl/faq-veelgestelde-vragen/
Alle recepten op mijn site zijn dus op onder- en bovenwarmte gebaseerd.

Beantwoorden
Linda 2019-09-25 09:16:45

Hoi Rutger, ik wil het recept voor de klassieke vanille-cake gebruiken voor deze tulbandvormpjes...dus zonder het gebruik van citroen....Kan jij me helpen? Grtz

Beantwoorden
LI
Rutger 2019-09-30 14:05:52

Hoi. Dat kan prima, als baktijd kun je de baktijd van deze tulbandjes aanhouden.

Beantwoorden
Joke 2022-01-06 10:51:42

Ik had de tulbandjes gebakken, waren heerlijk, maar de dag erna heel compact en droog, wel met hete lucht gebakken, misschien ligt het daaraan?

Beantwoorden
JO
Rutger 2022-01-11 09:46:29

Met hete lucht wordt al het gebak vaak wat droger, probeer ze de volgende keer met onder- en bovenwarmte.

Beantwoorden
Esmeralda Doorn 2022-01-26 16:21:03

kan je de mini tulbandjes ook invriezen?

Beantwoorden
ES
Rutger 2022-01-31 19:40:44

Dat kan prima.

Beantwoorden
Naomi 2022-04-27 19:37:00

Hoi Rutger,
Ik heb van zo'n soort tulbandjesvorm maar dan van siliconen. Nu heb ik die al even niet gebruikt, en er zitten allemaal witte vlekken op, hoewel ik het altijd goed schoon maak. Weet jij waar die vlekken van komen? Gelukkig krijg je ze er wel goed van af.
Ben benieuwd of jij het weet!

Beantwoorden
NA
Rutger 2022-05-02 08:28:18

Dat gebeurt vaker bij die vormen. Wat het precies is weet ik niet, maar het kan geen kwaad. Wel even goed schoonmaken inderdaad.

Beantwoorden
Bettine 2022-08-02 16:16:24

Is Zeeuws bloem ook geschikt voor dit recept?

Beantwoorden
BE
Rutger 2022-08-08 13:48:14

Het zou kunnen, maar gewone bloem werkt ook prima.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.