- Voor het red velvet cake beslag
- 170 ml karnemelk, op kamertemperatuur
- 1-2 tl rode kleurstof
- 10 gr cacaopoeder
- 130 gr boter, op kamertemperatuur
- 200 gr fijne suiker
- 1 tl vanille-extract
- ¼ tl zout
- 2 eieren, op kamertemperatuur
- 200 gr bloem
- 1 ½ tl bakpoeder
- 1 tl witte wijnazijn
- Voor het roomkaasglazuur
- 175 gr boter, op kamertemperatuur
- 150 gr poedersuiker
- 300 gr roomkaas, op kamertemperatuur
- 2 tl vanille-extract
Sinds enkele jaren is de red velvet cake niet meer weg te denken uit Nederland. Een leuke variatie daarop zijn deze red velvet cupcakes. Ze zijn simpel om te maken en heel geschikt om uit te delen. Je bakt met dit recept red velvet cupcakes waar iedereen blij van wordt! Met dit red velvet cupcakes recept kun je 12-16 cakejes bakken. Als niet al het cakebeslag in één keer in je vorm past, dan kun je het beslag prima even laten staan. Na de eerste lading kun je de vorm dan weer opnieuw vullen met beslag. Wil je liever een red velvet taart bakken? Check dan hier mij red velvet taart recept.
Red velvet cupcakes recept
Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een cupcakevorm met papieren vormpjes.
Meng de karnemelk met de rode kleurstof en cacao door elkaar. Doe de boter, suiker, het vanille-extract en zout in een kom en klop dit met een (hand)mixer met garde(s) in enkele minuten tot een romig geheel. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen. Stop met mixen als alle eieren goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is. Meng er de helft van het karnemelkmengsel en de helft van de bloem door. Voeg vervolgens de rest van beide toe en meng ook het bakpoeder en de witte wijnazijn door het beslag.
Red velvet cupcakes bakken
Verdeel het cakebeslag over 12-16 vormpjes en vul deze voor 2/3 met beslag. Dit gaat het makkelijkst met behulp van een ijslepel. Bak de red velvet cakejes 20-25 minuten. Haal ze direct na het bakken uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Doe de boter met de poedersuiker in een kom en klop deze met een (hand)mixer met garde(s) in enkele minuten romig. Voeg de roomkaas en het vanille-extract toe en klop alles nog enkele minuten door, tot een luchtig glazuur. Doe het roomkaasglazuur in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit de cupcakes daarmee op. Verkruimel één van de cakejes en gebruik deze kruimels om de rest mee te garneren.
Foto: Erik Spronk














