Ben je op zoek naar originele cupcakes en houd je van stroopwafels? Dan zijn deze stroopwafel cupcakes echt iets voor jou! Met dit recept zet je in een handomdraai de lekkerste stroopwafel cupcakes op tafel. Gevuld met stukjes stroopwafel en afgemaakt met een heerlijke topping, stroopsaus en nog wat extra stroopwafelstukjes. Je maakt deze stroopwafel cupcakes snel en simpel en ik beloof je: het duurt ook niet lang voordat alles op is!
Meer stroopwafel en meer cupcakes
Ben je dol op stroopwafels? Bekijk dan ook eens mijn andere recepten met stroopwafels, zoals deze stroopwafeltaart en dit stroopwafelijs. Lees ook mijn how-to over zelf stroopwafels bakken.
Wil je naast deze stroopwafel cupcakes ook andere lekkere cupcakes maken? Wat dacht je van oreo cupcakes, red velvet cupcakes of heerlijke chocolade cupcakes? Bekijk ook het handige overzicht van al mijn cupcake recepten voor meer inspiratie.
Stroopwafel cupcakes bewaren
Wil je de stroopwafel cupcakes bewaren? Zonder topping kun je ze na het bakken luchtdicht verpakt bewaren op kamertemperatuur, voor 3-4 dagen. Voor 2-3 maanden invriezen is ook mogelijk zonder topping.
Het liefste spuit je de cupcakes zo kort mogelijk van tevoren op en bewaar je ze in de koelkast na het opspuiten. Haal ze vervolgens een ½ uur voor het serveren uit de koelkast, dan zijn ze het lekkerst.
- Voor het beslag
- 125 gr boter, op kamertemperatuur
- 150 gr suiker
- 1 tl vanille-extract
- ¼ tl zout
- 2 eieren, op kamertemperatuur
- 175 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 100 gr zure room
- 3-4 stroopwafels, in stukjes gehakt
- Voor de topping
- 100 gr boter, op kamertemperatuur
- 100 gr poedersuiker
- 200 gr roomkaas, op kamertemperatuur
- 1 tl vanille-extract
- Verder nodig
- 1 recept stroopsaus
- extra stukjes stroopwafel
Zelf stroopwafel cupcakes maken
Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een cupcakevorm met 12 holtes met papieren vormpjes.
Beslag maken
Doe de boter, suiker, het vanille-extract en zout in een kom en klop dit met een (hand)mixer met garde(s) in enkele minuten tot een romig geheel. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen. Stop met mixen als de eieren goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en spatel alles door elkaar. Roer de zure room door het beslag en meng tot slot de gehakte stroopwafels door het beslag.
Stroopwafel cupcakes bakken
Vul de vormpjes voor ⅔ met het cakebeslag. Dit gaat het makkelijkst met een ijslepel. Bak de cupcakes 20-25 minuten. Haal ze direct na het bakken uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Stroopwafel cupcakes opspuiten & garneren
Doe de boter met de poedersuiker in een kom en klop deze met een (hand)mixer met garde(s) in enkele minuten romig. Voeg de roomkaas en het vanille-extract toe en klop alles nog enkele minuten door, tot een luchtig glazuur. Doe het roomkaasglazuur in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit de cupcakes daarmee op. Druppel wat van de stroopsaus over de cupcakes en garneer de cakejes tot slot met stroopwafelstukjes.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Ziet er erg lekker uit. Ga deze van de week maken voor de verjaardag van onze dochter!
Ik ben altijd wel benieuwd op welke stand je alles mixt.
Bedankt voor je reactie. Ik heb de kitchen aid. De eiren ook op medium snelheid of juist vol laten draaien?
BeantwoordenDit lijkt me een ontzettend lekker recept en ga ik dit weekend maken :) Ik vraag me alleen wel af of ik de cupcakes het beste in de koelkast of buiten de koelkast kan bewaren?
BeantwoordenAls de cupcakes opgespoten zijn, dan in de koelkast. Zonder topping kunnen de cakejes op kamertemperatuur bewaard worden.
BeantwoordenMijn cupcakes waren behoorlijk "zwaar"
Wat heb ik dan verkeerd gedaan?
Of wat kan ik anders doen ; zodat ze luchtiger worden?
Deze cakejes zijn zo verrukkelijk. En het is een makkelijk recept. Kan niet fout gaan. Mijn nieuwe favoriet
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.