Deze karamel cupcakes zijn onweerstaanbaar lekker! Dat is niet zo gek, want om deze cupcakes te maken combineer je drie al lekkere recepten met elkaar. Wat je nodig hebt? Heerlijke chocolade cupcakes die je vervolgens opspuit met een karamel botercrème en tot slot besprenkelt met smeuïge karamel zeezout.
Om de cupcakes nog feestelijker te maken, kun je ze na het opspuiten ook nog decoreren met zelfgemaakte nougatine of chocoladeschaafsel. Of sprenkel nog wat zeezoutvlokken over de karamel cupcakes voordat je ze serveert.
Met dit recept tover je 12 heerlijke karamel cupcakes op tafel.
Andere lekkere cupcake variaties
Houd je van cupcakes, maar wil je wat anders proberen dan deze karamel cupcakes? Of wil je verschillende smaken en variaties maken? Bekijk dan ook deze lekkere recepten:
Cupcakes met karamel vulling maken?
De karamel cupcakes in dit recept zijn gemaakt van chocolade cupcakes, met een karamelcrème en smeuïge karamel als topping. Wil je nog meer karamel toevoegen? Dan kun je de cupcakes ook vullen met wat zelfgemaakte karamel. Dit doe je als volgt: doe de karamel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 6-8 millimeter. Druk het spuitmondje in de afgekoelde cupcakes en spuit er wat karamel in.
Gezouten karamel cupcakes bewaren
De gebakken cupcakes kun je luchtdicht verpakt zonder topping 3-4 dagen op kamertemperatuur bewaren. Wil je de karamel cupcakes langer bewaren? Je kunt ze ook 2-3 maanden invriezen.
Cupcakes met karamel topping kun je 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Haal ze minimaal ½ uur voordat je ze gaat serveren uit de koelkast, zodat de karamelcrème wat zachter wordt.
- Voor de karamelcupcakes
- ½ recept karamelcrème
- 12 chocolade cupcakes
- 75 gr caramel au beurre salé, gekookt tot 108 °C
Zelf karamel cupcakes maken
Dit recept voor gezouten karamel cupcakes bestaat uit verschillende andere (basis)recepten, die je samenvoegt om er deze waanzinnig lekkere karamel cupcakes van te maken.
Doe de karamel botercrème in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje van 1-1½ centimeter en spuit op elke (afgekoelde) chocolade cupcake een mooie toef. Besprenkel de cupcakes daarna met de caramel au beurre salé. Het makkelijkst gaat dit door de karamel in een spuitzak met een klein glad spuitmondje (van 3-4 millimeter) te doen, maar je kunt ook gewoon een (thee)lepel gebruiken om de karamel over de cupcakes te sprenkelen.
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)