Eerder deze week liet ik je in dit artikel zien hoe je zelf chocoladetruffels maakt met behulp van truffelkogels. Vandaag deel ik drie superlekkere vullingen voor deze truffels en laat ik je zien hoe je de truffels op verschillende manieren af kunt maken. Met de onderstaande vullingen maak je zo’n 30-40 truffels per soort. Welke van deze drie chocoladetruffels is jouw favoriet?

Drie soorten chocolade truffels maken

Truffels met chocolade ganache

Voor de vulling

Verder nodig

Doe de slagroom met de honing in een steelpan en breng deze aan de kook. Giet de hete room over de pure chocolade en laat deze smelten. Voeg de boter toe en mix het geheel met een staafmixer tot een gladde ganache. Je kunt deze vulling desgewenst op smaak brengen met bijvoorbeeld een scheutje likeur of de rasp van een sinaasappel. Vul de truffels volgens deze how-to met de vulling en werk ze af met cacaopoeder.

Praliné truffels met hazelnoot

Voor de vulling

Verder nodig

Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron. Meng de gesmolten chocolade met de pralinépasta en vul de truffels volgens deze how-to. Werk de truffels af met de gehakte geroosterde hazelnoot.

Karameltruffels

Voor de vulling

  • 175 suiker
  • 40 gr glucosestroop
  • 40 ml water
  • 160 ml slagroom
  • 40 gr boter
  • ¼ tl zout, of meer naar smaak

Verder nodig

Doe de suiker, glucosestroop en het water in een hoge panen kook deze tot een goudbruine karamel. Meer over het maken van een karamel lees je hier. Verhit intussen in een andere pan de slagroom tot tegen het kookpunt. Blus de goudbruine room af met de hete room en kook de karamel enkele minuten door tot deze een temperatuur heeft van 110-112 °C. Dit kun je meten met een suikerthermometer. Haal de karamel van het vuur en laat deze afkoelen tot 50 °C. Roer de boter er nu door en laat de karamel verder afkoelen tot 25 °C. Vul de truffelkogels volgens deze how-to en werk ze af met de gouden suiker.

Je kunt de truffels in de koelkast bewaren, maar ze zijn het lekkerste als je ze minimaal een half uur voor het serveren uit de koelkast haalt.

Drie soorten chocolade truffels maken

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Baktotaal Bouwhuis

Foto’s: Erik Spronk

Reactie plaatsen
Reacties (2)
Daan van Overveld 2018-12-01 12:37:22

hoe lang zijn ze ongeveer houdbaar?

Beantwoorden
DA
Rutger 2018-12-03 09:06:37

In de koelkast zo'n 2 weken, luchtdicht verpakt in de vriezer veel langer.

Beantwoorden
Petra 2018-11-23 12:32:14

Dankjewel Rutger! Die carameltruffels ga ik zeker proberen.

Beantwoorden
PE