Categorieën
Alle friandise recepten
Friandise recepten

Als je een liefhebber bent van zoetigheid en lekkernijen, dan ben je op de juiste plek belandt. Op deze pagina vind je namelijk al mijn friandise recepten. Of je nu op zoek bent naar eenvoudige friandise recepten of stappenplannen voor wat luxere lekkernijen: je vindt altijd wel een recept om uit te proberen. 

Wat zijn friandises?

Friandises zijn kleine zoete hapjes of luxe gebakjes die van oorsprong na het dessert bij de koffie of thee worden geserveerd. Tegenwoordig zie je ze niet alleen meer terug aan het einde van een diner, maar ze zijn ook steeds vaker onderdeel van een high tea of worden geserveerd als lekkernij tijdens de koffie of thee. 

Het woord ‘friandise’ is Frans. De letterlijke betekenis is traktatie, lekkernij of snoepje. Friandises worden soms ook wel mignardises genoemd. Een andere benaming voor friandises is mignardises. ‘Mignardises’ is ook een Frans woord en betekent zoetigheden of zoete lekkernijen. 

De beste friandise recepten

Wil je weten wat het beste friandise recept is? Hier is niet zomaar een antwoord op te geven. Ben je een chocoladeliefhebber? Dan ben je waarschijnlijk ook fan van chocolade friandises. Maar wat de één een superlekkere friandise vindt, vindt de ander misschien helemaal niet zo lekker. Over smaak valt ten slotte te twisten. 

Ook speelt een rol wat je precies zoekt en voor welke gelegenheid. De ene friandise heeft meer weg van een snoepje, terwijl andere friandises echt luxe gebakjes zijn. Wat het beste friandise recept is, verschilt dus per persoon en is ook afhankelijk van je wensen en de gelegenheid. Ik laat het dus graag aan jou om te bepalen wat je favoriete friandise recept is. 

Makkelijke of snelle friandises recepten

Wil je zelf snelle of makkelijke friandises maken? Het maken van deze kleine traktaties hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Duik bijvoorbeeld de keuken in voor rocky road of zelfgemaakte pindarotsjes, deze kleine jamtaartjes of deze financiers met abrikozenjam.

Zijn jouw gasten fan van bonbons of truffels? Geef deze friandises dan een speciaal tintje door ze niet in de winkel te kopen, maar helemaal zelf te maken. Of schotel ze deze heerlijke moorkopsoesjes voor.

Luxe friandise ideeën

Krijg je bezoek en wil je je gasten verrassen met unieke of speciale friandises? Voor de meeste van deze luxe friandise recepten hoef je geen professionele bakker te zijn, maar het is wel handig als je een beetje ervaring hebt als thuisbakker. Ga bijvoorbeeld zelf aan de slag met mijn macaron recept. Deze koekjes zijn niet eenvoudig, maar als je het eenmaal onder de knie hebt kun je eindeloos variëren. En hoe gaaf is het om zelfgemaakte macarons te serveren aan je gasten? Andere lekkere en unieke ideeën voor friandises zijn bijvoorbeeld fudge, tijgersoesjes of vanille marshmallows

Thuis aan de slag met friandises

Financiers, cakejes, bonbons, truffels, macarons, marshmallows: het is slechts een kleine greep uit de lekkernijen die je vindt in dit overzicht van friandise recepten. Je vindt altijd wel een recept waar je het water van in de mond krijgt. Of je nu op zoek bent naar een makkelijk en snel recept of aan de slag gaat met een uitgebreider of lastiger recept. Neem snel een kijkje, kies een recept en ga heerlijk aan de bak.