- Voor de marshmallows
- 7 blaadjes gelatine (11,6 gr)
- 125 ml water
- 200 gr suiker
- 150 gr glucosestroop
- 50 ml water
- 25 gr cacaopoeder
- 1 tl vanille-extract
- Verder nodig
- neutrale olie, om in te vetten
- cacaopoeder, om te bestrooien
Zelf marshmallows maken is heel leuk om te doen en het resultaat is superlekker! In dit marshmallow recept laat ik je zien hoe je zelf chocolade marshmallows kunt maken. Voor het maken ervan kun je eiwit gebruiken, maar het kan ook zonder. Na meerder keren testen vind ik de versie zonder eiwit het lekkerste resultaat geven. En dat recept deel ik graag met je!

Wil je nog meer lezen over zelf marshmallows maken? Maandelijks schrijf ik een artikel in Delicious. magazine en deze maand ging dat over marshmallows. Je kunt het artikel hier teruglezen. Wil je dit recept zonder chocolade? Check dan mijn recept voor vanille marshmallows of frambozen marshmallows met kokos.

Marshmallow chocolade
Bekleed een vierkante bakvorm van 20 centimeter met bakpapier en vet deze in met olie.
Doe 125 milliliter water en de gelatineblaadjes in een kom en laat de gelatineblaadjes 10 minuten weken. Als je een standmixer hebt kun je de kom daarvan gebruiken.
Doe 50 milliliter water, de suiker en de glucosestroop in een pan en breng deze aan de kook. Meet de temperatuur van de suikersiroop met een (suiker)thermometer. De siroop moet gekookt worden tot 121 °C.
Het makkelijkst maak je dit recept met een standmixer, dan heb je je handen vrij. Maak je het met een handmixer, vraag dan iemand om op dit punt mee te helpen. Zet de mixer op matige snelheid aan en mix het water-gelatinemengsel door. De blaadjes zullen nog niet oplossen, dat komt zo. Voeg de suikersiroop van 121 °C toe. Je zult zien dat de gelatine gelijk oplost. Let op voor eventuele spatten, de suikersiroop is erg heet. Zet de mixer op de hoogste stand en klop het marshmallowmengsel door tot het op kamertemperatuur is. Voeg nu het cacaopoeder en vanille-extract toe. Na verloop van tijd wordt het mengsel nog luchtiger en iets lichter van kleur. Het is klaar als je een fluffy en plakkerige marshmallow-massa hebt.
Schep het mengsel in de beklede bakvorm en strijk het gelijkmatig uit. Neem een stuk bakpapier, vet dit in met olie en leg het met de ingevette zijde op de marshmallow. Laat het 24 uur rusten en opstijven op kamertemperatuur.
Bestrooi het werkblad met cacaopoeder en stort de plak marshmallow daarop. Snijd dit in blokjes en wentel deze door de cacao, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn met een laagje cacaopoeder.
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd

Dat kun je bij sommige toko's krijgen, je kunt het aan de bakker vragen of bestellen op bijvoorbeeld baktotaal.com
Beantwoorden
Hoeveel marshmallows haal je uit dit recept, hoe lang kun je die bewaren en hoe kun je dat het beste doen?
BeantwoordenIk heb ze niet geteld, licht er ook aan hoe groot je ze maakt. Luchtdicht verpakt op kamertemperatuur kun je ze echt weken bewaren.
Beantwoorden
Hoelang moet je nog doormixen nadat je de cacao en extract hebt toegevoegd? Het werd bij mij nl niet zo fluf als voor ik het erin deed.
BeantwoordenHet moet nog best een tijd gemixt worden, maar het klopt dat het mengsel niet meer zo fluffy wordt als daarvoor.
Beantwoorden
Moet het glucosestroop vloeibaar of in poedervorm?
Kan niet wachten om aan de slag te gaan :)
Beantwoorden