Deze zelfgemaakte frambozen marshmallows zijn echt waanzinnig lekker en heel leuk om te maken! Sinds ik heb ontdekt hoe makkelijk en leuk het is om zelf marshmallows te maken wil ik het liefst heel veel verschillende smaken en combinaties uitproberen. Eerder maakte ik deze marshmallows met vlierbloesem, ook heel erg lekker!

- Voor het marshmallow-mengsel
- 200 gr (diepvries)frambozen
- 7 blaadjes gelatine (11,6 gr)
- 200 gr suiker
- 150 gr glucosestroop
- 50 ml water
- Verder nodig
- 150 gr geraspte kokos
Frambozen marshmallows maken
Doe de frambozen in een steelpannetje en verwarm deze al roerend. Breng de frambozenmassa aan de kook en laat het 2-3 minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur en wrijf de frambozen door een fijne zeef, zodat de pitjes achterblijven. Weeg 100 gram van de frambozenmoes af en doe dit – samen met de gelatineblaadjes – in de kom van een standmixer (of een andere grote kom, indien je met een handmixer werkt). Laat de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten weken in de frambozenmoes.

Doe de suiker, glucosestroop en het water in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Meet de temperatuur van de suikersiroop met een (suiker)thermometer. Kook de siroop tot 121 °C.
Zet de mixer aan en begin met het kloppen van het frambozen-gelatine mengsel. De blaadjes zullen nog niet oplossen, dat komt zo. Als je dit recept met een handmixer maakt is het handig om bij deze stap iemand om hulp te vragen. Giet de suikersiroop van 121 °C geleidelijk en al kloppend bij het frambozenmengsel. Zet de mixer op de hoogste stand en klop het mengsel door tot een luchtig marshmallowmassa. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Doe de frambozenmarshmallow in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 ½ centimeter en spuit doppen van het mengsel op een stuk bakpapier. Bestrooi de doppen met geraspte kokos en laat ze daarna een nacht rusten op kamertemperatuur. Haal de frambozenmarshmallows voorzichtig van het bakpapier en druk ook de onderkant in de geraspte kokos. Bewaar de marshmallows luchtdicht verpakt op kamertemperatuur.
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd

Dag Rutger, kan je de glucosestroop ook vervangen? zo niet, is het te koop in de supermarkt?
BeantwoordenVervangen is lastig, althans voor dingen die makkelijk in de supermarkt te vinden zijn.
Beantwoorden
Dag Rutger,
Dit ziet er geweldig uit. Ik ben vegetariër en gebruik geen gelatine. Is er ook een wijze om zonder gelatine marshmallows te maken?
Hoi! Het moet ook met agar agar kunnen denk ik, alleen heb ik dat nog nooit geprobeerd.
Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.