- Voor de pindarotsjes
- 200 gr pure chocolade, getempereerd
- 130 gr ongezouten geroosterde pinda’s
Zelf pindarotsjes maken is makkelijk om te doen en geeft een heerlijk resultaat. Het leuke eraan is dat je met bijna alles kunt variëren. Je kunt in plaats van pure chocolade ook melk of wit gebruiken, (een gedeelte van) de pinda’s vervangen door andere noten, gedroogd fruit toevoegen of zelf mini-marshmallows toevoegen voor een verrassend effect. Zelfgemaakte pindarotsjes zijn ook heel leuk om als cadeautje te geven!
Het is wel belangrijk dat je voor dit pindarotsjesrecept getempereerde chocolade gebruikt. Het tempereren van de chocolade zorgt ervoor dat die na het afkoelen weer mooi knapperig wordt en een mooie glans krijgt. Chocolade die niet getempereerd is wordt op kamertemperatuur niet meer goed hard, knakt niet als je hem afbijt of doorbreekt en heeft ook geen mooie glans, maar een wittige uitslag. Je kunt chocolade tempereren op de klassieke manier, zoals in deze how-to of met behulp van de magnetron (kijk hier voor een stap-voor-stap uitleg).
Bereiding: Pindarotsjes
Dit is bijna geen recept te noemen, zo makkelijk is het. Meng de getempereerde chocolade met de pinda’s. Schep eetlepels van het mengsel op bakpapier. Laat de chocolade in de koelkast stollen en bewaar de pindarotjes vervolgens op kamertemperatuur.
Foto: Erik Spronk

