Chocolade macarons met chocoladevulling: deze zoete traktatie is een genot voor liefhebbers van chocolade. Heb je altijd al eens zelf chocolade macarons willen maken? Dan is dit je kans om je gasten te verrassen met deze heerlijke lekkernij. Dit recept is ideaal voor een high tea of bij de koffie. Maar eigenlijk heb je helemaal geen reden nodig om deze chocolade macarons te maken, ze zijn al een feestje op zich!

Met dit recept kun je ongeveer 35 chocolade macarons bakken.

Tip: dat chocolade en sinaasappel een heerlijke combinatie zijn, is geen geheim. Het is dus ook erg lekker om de rasp van 1-1½ sinaasappel toe te voegen aan de chocoladevulling.

Chocolade macarons

Online cursus macarons bakken!

Wil jij zelf de mooiste en lekkerste macarons bakken? In de online cursus die ik bij Delicious academy geef leer ik je er alles over! Ik laat je stap voor stap zien hoe je macaronbeslag maakt en daar vervolgens macaronschelpen mee bakt. En omdat er nog wel eens iets fout gaat bij macarons, ga ik in op de meest voorkomende problemen bij macarons. Je leert verschillende afwerkingen voor de macaronschelpen en uiteraard geef ik je ook verschillende vullingen: van frisse citroen tot sticky caramel, van chocolade tot pistache! Na deze online cursus hoef je niet meer naar Frankrijk voor de lekkerste macarons, die maak je lekker zelf. Je kunt je hier aanmelden voor de macaroncursus! Na aanmelden is de macaroncursus een jaar beschikbaar.

chocolade macarons

Chocolade macarons zonder kleurstof

Houd je er niet van om kleurstof toe te voegen aan je macarons? Dan is dit chocolade macaron recept iets voor jou! Ik gebruik in dit recept namelijk geen kleurstof voor de macaronschelpen. De chocolade macarons krijgen hun kleur door cacaopoeder. Vervolgens worden de schelpen gevuld met een heerlijke vulling van chocolade ganache. 

Tips bij chocolade macarons maken

Dit chocolade macaron recept is een variatie op mijn macarons basisrecept. Lukt het maar niet om zelf macarons te maken? Bekijk dan mijn artikel over veelvoorkomende macaron problemen en hoe je ze oplost. Ook eens andere macarons uitproberen?

Chocolade macarons bewaren

Wil je de chocolade macarons bewaren? Bewaar de gevulde macarons tot 4 dagen in een goed afgesloten bakje in de koelkast of vries ze in. 

Haal ze 30 minuten voordat je ze op gaat eten uit de koelkast.

Ingrediëntenlijst
  • Voor de macaronschelpen
  • 40 gr cacaopoeder
  • 180 gr amandelmeel
  • 180 gr poedersuiker
  • 150 gr eiwit
  • snuf zout
  • 55 ml water
  • 200 gr suiker
  • Voor de chocoladevulling
  • 180 ml slagroom
  • 1½ el honing
  • 225 gr pure chocolade, grof gehakt
  • 40 gr boter, op kamertemperatuur
Bijbels korting desk
makkelijke bakboek mob

Zelf chocolade macarons maken

Dit chocolade macarons recept bestaat uit verschillende stappen, zoals het maken van de macaronschelpen en de chocoladevulling. Nadat je de schelpen en vulling hebt gemaakt, kun je de macarons samenstellen.

Chocolade macaronschelpen maken

Meng het cacaopoeder met het amandelmeel. Bak de macaronschelpen verder volgens dit macarons basisrecept, maar dan zonder de kleurstof toe te voegen.

Chocolade vulling maken voor de macarons

Doe de slagroom met de honing in een steelpan en breng deze aan de kook. Giet de hete room over de gehakte chocolade en roer tot alle chocolade is gesmolten. Voeg de boter toe en meng alles met een staafmixer tot een gladde ganache.

Laat de ganache op kamertemperatuur of in de koelkast opstijven. Als je de ganache in de koelkast laat opstijven, haal ‘m er dan minimaal een uur voordat je de macarons gaat vullen weer uit, anders is de chocoladevulling te stevig om te verwerken. 

Chocolade macarons vullen met chocolade ganache

Doe de chocoladevulling in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje van 1 centimeter. Spuit op de helft van de macaronschelpen een flinke toef van de vulling en druk de andere macaronschelpen daar voorzichtig tegenaan. 

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (7)
Paula 2021-10-14 06:18:55

Hoi Rutger....ik wil de macarones wat groter maken en dan vullen met ijs....moeten ze dan langer in de oven?

Beantwoorden
PA
Rutger 2021-10-18 08:42:25

Dan is het verstandig om ze inderdaad iets langer te bakken.

Beantwoorden
Chanti van mourik 2021-11-20 13:20:56

Voor hoeveel macarons
is dit gr chanti

Beantwoorden
CH
Rutger 2021-11-25 14:46:56

Zoals bovenaan staat, voor 35 macarons

Beantwoorden
Adrie 2022-01-24 20:27:54

Fijn recept en heerlijke macarons gemaakt met de chocolade ganache met sinaasappelrasp.

Beantwoorden
AD
Marianne 2022-01-25 19:14:31

Echt geweldig!!!
En nog gelukt ook.
Is er een boek uitgegeven met deze recepten?

Beantwoorden
MA
Rutger 2022-01-31 19:49:30

Een aantal macaronrecepten staan in mijn boek Koekjesbijbel.

Beantwoorden
Janneke 2022-03-29 18:32:23

Hoe lang moet je mixen voor de ganache??

Beantwoorden
JA
Rutger 2022-03-31 10:43:55

Tot het goed gemengd is, meestal is een minuut wel voldoende.

Beantwoorden
Sandra de D 2022-07-09 14:39:44

Hoi Rutger, ik heb de chocolade macarons gemaakt en ze gevuld met je recept van het oreo cheesecake ijs. Heerlijk!

Beantwoorden
SA
Rutger 2022-07-11 07:57:40

Dat klinkt heerlijk!

Beantwoorden
Elise 2022-08-11 17:44:15

Hoi, Ik heb deze macarons gemaakt en het recept gehalveerd, alleen ben ik vergeten het recept voor de vulling ook te halveren🙈. Dus ik heb van de vulling nog wat overgehouden. Hoelang kan ik dit bewaren? En kan ik dit ook nog voor iets anders gebruiken?

Beantwoorden
EL
Rutger 2022-08-18 13:41:45

Je kunt de vulling ook heel goed invriezen.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.