Ingrediëntenlijst
 • Voor de macaronschelpen
 • 40 gr cacaopoeder
 • 180 gr amandelmeel
 • 180 gr poedersuiker
 • 150 gr eiwit
 • snuf zout
 • 55 ml water
 • 200 gr suiker
 • Voor de chocoladevulling
 • 180 ml slagroom
 • 1½ el honing
 • 225 gr pure chocolade, grof gehakt
 • 40 gr boter, op kamertemperatuur

Chocolade macarons met chocoladevulling: deze zoete traktatie is een genot voor liefhebbers van chocolade. Heb je altijd al eens zelf chocolade macarons willen maken? Dan is dit je kans om je gasten te verrassen met heerlijke macarons. Dit recept is ideaal voor een high tea of bij de koffie. Maar eigenlijk heb je helemaal geen reden nodig om deze chocolade macarons te maken, ze zijn al een feestje op zich!

Met dit recept kun je ongeveer 35 chocolade macarons bakken.

Tip: dat chocolade en sinaasappel een heerlijke combinatie zijn, is geen geheim. Het is dus ook erg lekker om de rasp van 1-1½ sinaasappel toe te voegen aan de chocoladevulling.

Chocolade macarons zonder kleurstof

Houd je er niet van om kleurstof toe te voegen aan je macarons? Dan is dit chocolade macaron recept iets voor jou! In dit recept gebruik ik namelijk geen kleurstof voor de macaronschelpen. De chocolade macarons krijgen hun kleur niet door kleurstof, maar door cacaopoeder. 

De chocolade macaronschelpen worden vervolgens gevuld met een heerlijke vulling van chocolade ganache. 

Tips bij chocolade macarons maken

Dit chocolade macaron recept is een variatie op mijn macarons basisrecept. Lukt het maar niet om macarons te maken? Bekijk dan mijn artikel over veelvoorkomende macaron problemen en hoe je ze oplost. Ook eens andere macarons uitproberen?

Zelf chocolade macarons maken

Dit recept voor chocolade macarons bestaat uit verschillende stappen, zoals het maken van de macaronschelpen en de chocolade vulling. Nadat je de schelpen en vulling hebt gemaakt, kun je de macarons gaan samenstellen.

Chocolade macaronschelpen maken

Meng het cacaopoeder met het amandelmeel. Bak de macaronschelpen verder volgens dit basisrecept voor macarons, zonder kleurstof toe te voegen.

Chocolade vulling voor macarons

Doe de slagroom met de honing in een steelpan en breng deze aan de kook. Giet de hete room over de gehakte chocolade en roer tot alle chocolade is gesmolten. Voeg de boter toe en meng alles met een staafmixer tot een gladde ganache. Laat de ganache opstijven op kamertemperatuur of in de koelkast. Als je de ganache in de koelkast laat opstijven, haal ‘m er dan minimaal een uur voordat je de macarons gaat vullen weer uit, anders is de chocoladevulling te stevig om te kunnen verwerken. 

Chocolade macarons vullen met chocolade ganache

Doe de chocolade vulling in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje van 1 centimeter. Spuit op de helft van de macaronschelpen een flinke toef van de vulling en druk de andere macaronschelpen daar voorzichtig tegenaan. Bewaar de gevulde macarons tot 4 dagen in een goed afgesloten bakje in de koelkast of vries ze in. Haal de macarons 30 minuten voordat je ze op gaat eten uit de koelkast.

Foto: Harold Pereira

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Reacties (2)
Chanti van mourik 2021-11-20 13:20:56

Voor hoeveel macarons
is dit gr chanti

Beantwoorden
CH
Rutger 2021-11-25 14:46:56

Zoals bovenaan staat, voor 35 macarons

Beantwoorden
Paula 2021-10-14 06:18:55

Hoi Rutger....ik wil de macarones wat groter maken en dan vullen met ijs....moeten ze dan langer in de oven?

Beantwoorden
PA
Rutger 2021-10-18 08:42:25

Dan is het verstandig om ze inderdaad iets langer te bakken.

Beantwoorden