Ingrediëntenlijst
  • Verder nodig
  • 500 ml slagroom
  • 60 gram suiker
  • 1 zakje slagroomversteviger, optioneel
  • poedersuiker, om te bestuiven

Simpel, maar altijd een succes. Dat zijn deze slagroomsoesjes zeker! Ik ken eigenlijk niemand die ik niet blij kan maken met versgebakken soesjes. En als je ze toch gaat bakken, maak dan gelijk een extra lading. Ongevulde soesjes kun je namelijk heel goed in de diepvries bewaren. Kijk voor een lekkere variatie ook eens bij deze moorkopsoesjes of deze frambozensoesjes!

Bereiding: Slagroomsoesjes

Verwarm de oven voor op 210 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het soezendeeg in een spuitzak met een glad spuitmondje van 10 à 12 millimeter en spuit ronde doppen van ongeveer 2 centimeter doorsnede en hoogte op de bakplaat. Je kunt het deeg ook vormen met behulp van twee lepels. Druk met een natte vinger de puntjes bovenop de soesjes plat. Bak de soesjes in 20 tot 25 minuten goudbruin. Laat de soesjes volledig afkoelen.

Klop de slagroom met de suiker en eventueel de slagroomversteviger stijf op. Kijk hier voor tips voor goed opgeklopte slagroom. Doe de opgeklopte slagroom in een spuitzak met een klein glad spuitmondje. Prik met een mes in elk soesje aan de onderkant een gaatje en vul ze door dat gaatje met de slagroom. Bestuif de soesjes tot slot met poedersuiker.

slagroomsoesjes

Foto’s: Harold Pereira

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (8)
Audrey 2019-10-28 15:36:29

Ik heb dit weekend voor het eerst soesjes gebakken met dit recept en ze waren heerlijk! Het enige punt is dat ze echt enorm zijn gegroeid in de oven? Ach ja, met de luchtigheid zat het in elk geval wel goed en de volgende keer maak ik de hoopjes wat kleiner (al had ik nu gewoon 30 soesjes)

Beantwoorden
AU
Anne 2018-10-30 19:06:19

Hoe kan ik de soesjes het beste vullen met de slagroom?

Beantwoorden
AN
Rutger 2018-11-04 15:56:11

Door zoals in het recept beschreven staat een gaatje in de onderkant van het soesje te prikken en daar de slagroom in te spuiten.

Beantwoorden
Nina 2018-08-22 15:20:21

Erg fijn recept! Bedankt voor het uploaden! Je moet het altijd nog wel wat in de gaten houden als het eenmaal in de oven zit, want geen enkele oven werkt gelijk, maar na 1 keer te klein gespoten en te lang gebakken, waren ze perfect! Hoelang en hoe kan je ze het beste bewaren?

Beantwoorden
NI
Rutger 2018-08-23 08:18:07

Ongevuld kun je de soesjes op kamertemperatuur luchtdicht verpakt bewaren, of invriezen.

Beantwoorden
Maren 2017-12-17 08:26:40

Beste Rutger,
Zodra ik de soezen een paar uur in de koelkast laat zodra ze gevuld zijn, dan blijft er niks van de slagroom over. Komt dat omdat ik het met een slagroomspuit met patronen doe? Heb je nog een tip misschien?
Ben trouwens super blij met je kookboek en blog :)
Groetjes Maren

Beantwoorden
MA
Rutger 2017-12-18 01:00:06

Hoi! Slagroom uit een slagroomspuit met patronen blijft inderdaad minder lang stevig is mijn ervaring. Je kunt er wat slagroomversteviger door mengen, maar het lekkerste en stevigste resultaat krijg je als je de slagroom opklopt (ook eventueel met toevoeging van slagroomversteviger).

Beantwoorden
Liza 2017-10-24 10:05:54

Ik ben ze nu aan het maken maar ik wist niet precies voor hoeveel soesen het beslag was dus ze zijn nu een beetje groot geworden.

Beantwoorden
LI
Tonny 2016-03-20 21:49:21

Dank je wel voor je reactie, zal je raad opvolgen en de poedersuiker vlak voor het serveren erop strooien.

Beantwoorden
TO
Tonny 2016-03-18 20:15:19

De soesjes zijn een groot succes, ik heb alleen nog een vraag. Ik heb de soesjes nadat ze afgekoeld waren, gevuld met slagroom en toen net als jij poedersuiker erover gestrooid. Maar toen ik ze na een paar uur uit de koelkast haalde, was de poedersuiker gesmolten. Ik heb het daarna nog eens geprobeerd met icing sugar, maar ook dit smelt. Als je de soesjes in de winkel koopt, staan ze ook in de koeling en zit de poedersuiker er nog wel op. Wat heb ik verkeerd gedaan?

Beantwoorden
TO
Rutger 2016-03-19 20:41:21

De poedersuiker die er in de winkel en bij de bakker overheen zit is geen poedersuiker, maar decoratiesneeuw. Dit is te koop bij groothandels en beval naast poedersuiker ook zetmeel, waardoor het niet makkelijk oplost. Thuis kun je de soesjes het beste vlak voor het serveren bestrooien met gewone poedersuiker.

Beantwoorden
Ilona 2016-03-13 17:36:35

Ik heb ze gemaakt, maar voordat ik een foto kon maken was het al op?

Beantwoorden
IL