Wil je genieten van macarons met de onweerstaanbare smaakcombinatie van karamel en zeezout? Heel veel beter wordt het niet! Met dit karamel macarons recept kun je deze lekkernij zelf maken. Zelf macarons lijkt misschien lastig, maar als je het eenmaal onder de knie hebt wil je nooit meer anders!

Om de macaronschelpen te kleuren gebruik ik een karamelkleurige kleurstof. Ik gebruikte daar deze kleurstof voor. Voor de vulling maak ik een heerlijke mengsel van karamel, zeezout en slagroom.

Benieuwd naar meer lekkere recepten voor macarons maken? Bekijk dan al mijn macaron recepten.

Leer online macarons bakken

Wil je voor eens en altijd leren hoe je zelf de mooiste en lekkerste macarons bakt? Ik leer je er alles over in de online cursus die ik bij Delicious Academy geef! In deze cursus laat ik je stap voor stap zien hoe je macarons maakt: van het macaronbeslag tot de macaronschelpen. Je leert verschillende afwerkingen voor de macaronschelpen en je ontdekt allerlei verschillende lekkere vullingen. Na deze online cursus hoef je niet meer naar Frankrijk voor de lekkerste macarons, die maak je vanaf nu namelijk gewoon zelf. Je kunt je hier aanmelden voor de macaroncursus! Na aanmelden is de cursus een jaar beschikbaar. 

Ingrediëntenlijst
  • Voor de vulling
  • ½ vanillestokje
  • 135 ml slagroom
  • 175 gr suiker
  • 50 ml water
  • 135 gr boter, op kamertemperatuur
  • ¼-1 tl zeezout(vlokken)
kinderbakboek banner desk
kinderbakboek banner mob

Recept voor de lekkerste karamel macarons

Macaronschelpen maken

Bereid de macaronschelpen volgens het basisrecept. Gebruik karamelkeurige kleurstof om het macaronmengsel op kleur te brengen. 

Macaron vulling: karamel room maken

Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg uit één helft. Doe het merg samen met het halve vanillestokje en de slagroom in een steel- pannetje en breng rustig aan de kook. Kook intussen de suiker met het water in een hoge pan tot een goudkleurige karamel. Verwijder het vanillestokje uit de slagroom en giet de warme room geleidelijk bij de karamel. Let op, dit gaat spatten en bruisen en is erg heet! Roer de vulling door tot alles is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat de karamelroom afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop de boter in enkele minuten tot een romig mengsel. Voeg de afgekoelde karamel en het zeezout toe, en klop alles tot een romige vulling.

Karamel macarons maken

Vul de macarons met behulp van een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 centimeter met de karamelvulling. Bewaar de gevulde macarons tot 4 dagen in de koelkast in een goed afgesloten bakje of vries ze in. Haal de karamel macarons 30 minuten voor gebruik uit de koelkast.

Foto: Erik Spronk 

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (3)
Allard 2022-08-12 19:26:14

Ziet er lekker uit! en laat ik nou net nieuwe vanille stokjes besteld hebben :D

Beantwoorden
AL
Bibi 2022-12-08 11:56:12

Hoi Rutger,

Als ik grotere macarons wil bakken, zodat het meer een gebakje wordt, hoe heeft dit dan invloed op de baktemperatuur en -tijd? Moet ik ze dan alleen langer bakken, of ook op een hogere temperatuur?

Beantwoorden
BI
Rutger 2022-12-12 13:39:15

De baktijd wordt net iets langer. Kijk bijvoorbeeld eens bij deze macarontaart: https://rutgerbakt.nl/taart-recepten/macaron-taart-met-pistache-frambozen/

Beantwoorden
Rutger 2023-01-02 11:08:17

Kan je ook smeuïge karamel ook gebruiken als vulling voor macarons? Is hoeveelheid (nav recept smeuïge karamel) voldoende?

Beantwoorden
RU
Rutger 2023-01-03 08:19:26

Enkel de smeuïge karamel is net iets te zacht. Dan zou ik er iets meer boter doorkloppen.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.