Ingrediëntenlijst

Koningsdag staat weer voor de deur en dit jaar ga ik eens niet voor de oranjetompouces of -moorkoppen, maar voor heerlijke koningsdagmacarons. De macarons zijn gevuld met een ganache van witte chocolade en karamel en met een fijne vanille botercrème. En natuurlijk zijn ze in onze kleuren, rood-wit-blauw en oranje. Je hoeft dus niet speciaal naar Parijs voor de lekkerste macarons, met dit recept bak je ze gewoon zelf!

Koningsdag macarons met karamel en vanillecrème

Koningsdag macarons met karamel en vanillecrème

Voor dit recept heb ik samengewerkt met Baktotaal Bouwhuis. Zij hebben zo ongeveer alles wat je maar nodig hebt om te bakken. Zowel de grondstoffen en ingrediënten als de materialen en gereedschappen vind je bij Baktotaal Bouwhuis. Zeker de moeite waard om een keer rond te kijken! En dat gaat trouwens nog makkelijker met hun app! Die vind je hier voor apple en hier voor android.

Koningsdag macarons met karamel en vanillecrème

De macaronschelpen heb ik gemaakt volgens mijn eigen basisrecept, maar als je dat niet ziet zitten kun je ook een macaronmix gebruiken. Die hoef je alleen maar enkele minuten te mengen met water en dan kun je de macarons opspuiten. Dat opspuiten gaat trouwens heel makkelijk op deze speciale bakmatjes, zo weet je zeker dat de macarons na het bakken allemaal even groot zijn en goed op elkaar passen. En als je het dan echt af wilt maken kun je ze ook nog verpakken in deze macaronsdoosjes. Superleuk om cadeau te geven toch!?

Koningsdag macarons met karamel en vanillecrème

Bereiding: Koningsdag macarons met karamel en vanillecrème

Bereid de macaronschelpen volgens de how-to macarons maken. Omdat je slechts 1 kleur per keer kunt gebruiken kan je er ook voor kiezen om 3 keer de halve hoeveelheid te maken, met elke keer een andere kleur. Oranje macarons kun je trouwens ook maken door rode en gele kleurstof te mengen.

Doe voor de karamelganache de slagroom in een steelpan en verhit deze tot 50-60 °C. Smelt intussen de chocoladecallets au bain-marie of in de magnetron. Giet het roommengsel bij de gesmolten chocolade en meng deze met behulp van een staafmixer. Voeg de boter toe en mix deze er nog kort door. Dek de ganache af met plasticfolie en laat deze op kamertemperatuur opstijven.

De macarons vullen

Vul de rode en blauwe macaronschelpen met behulp van een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 centimeter met de vanille botercrème. De oranje macaronschelpen vul je met de ganache met karamel. Bewaar de gevulde macarons tot vier dagen in de koelkast in een goed afgesloten bakje of vries ze in. Haal de macarons een halfuur voor gebruik uit de koelkast.

 

Koningsdag macarons met karamel en vanillecrème

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Baktotaal Bouwhuis

Foto’s: Erik Spronk

 

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen