Ingrediëntenlijst

Botercrème wordt veel gebruikt om taarten of gebakjes mee af te werken en te vullen. Met dit basisrecept maak je een Italiaanse meringue botercrème. Doordat je als basis een Italiaanse meringue gebruikt wordt de botercrème luchtiger en lichter dan de crème op basis van banketbakkersroom. In plaats van Italiaanse meringue kun je hem trouwens ook op basis van Zwitserse meringue maken, die is iets minder bewerkelijk dan dit recept. Het recept daarvoor zal ik binnenkort online zetten.

De crème kun je op smaak brengen met bijvoorbeeld vanille(extract), fruitpuree, gesmolten chocolade of mokka-extract. Meer tips daarvoor lees je binnenkort! Dit recept kun je onder andere gebruiken om deze cupcakes mee op te spuiten, om deze hazelnootschuimtaart mee te maken of voor deze drip cake.

Bereiding: Botercrème op basis van Italiaanse meringue

Maak de Italiaanse meringue en klop deze tot hij op kamertemperatuur is. Voeg de boter eetlepel voor eetlepel toe en zorg dat de boter goed opgenomen is voor je de volgende lepel toevoegt.

Als de Italiaanse meringue nog te warm is wanneer je de boter toevoegt, wordt de crème te vloeibaar. Zet hem dan in de koelkast en klop deze na 15 minuten verder op.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen