- Voor de botercrème
- 300 gr boter, op kamertemperatuur
- 75 gr poedersuiker
- 1 recept banketbakkersroom, op kamertemperatuur
Deze botercrème is gemaakt op basis van banketbakkersroom. Dat maakt de crème minder zwaar en lekkerder van structuur dan de variant die alleen van boter en poedersuiker gemaakt is. Je kunt deze crème gebruiken om taarten te vullen of af te smeren, om cupcakes te decoreren of als vulling voor bijvoorbeeld mergpijpjes of bokkenpootjes. Met dit recept maak je echt een flinke hoeveelheid botercrème op basis van banketbakkersroom. Je kunt er ook voor kiezen om het recept te halveren of om een gedeelte in te vriezen. Ingevroren crème laat je ontdooien in de koelkast en vervolgens op kamertemperatuur komen. Klop de crème voordat je hem gaat verwerken nog kort los. Is je botercrème te slap of juist geschift? Check dan deze bakhulp!
Bereiding: Botercrème op basis van banketbakkersroom
Zorg dat de banketbakkersroom en de boter beide op kamertemperatuur zijn voordat je gaat beginnen. Klop de boter met de poedersuiker luchtig op. Voeg de banketbakkersroom daaraan toe en klop het geheel door. De botercrème is nu klaar om verder te verwerken. Als de botercrème gaat schiften is het mengsel te koud; zet de schaal dan even in wat warm water of zet een warme föhn op de schaal.
Foto: Erik Spronk