Alle macaron recepten
  Macaron recepten

  Hoe maak je macarons?

  Zelf macarons bakken, klinkt voor veel mensen als een enorme uitdaging. Maar met het juiste macarons basisrecept en een paar goede tips kan iedere thuisbakker een lekkere macaron maken. Mijn macarons recept bevat stap voor stap uitleg en is voorzien van foto’s. Ook met een goed recept vergt het wel wat oefening, maar na een paar keer oefenen krijg je het vanzelf onder de knie.

  Om macarons te maken, is een vrijstaande mixer handig. Heb je deze niet, ga dan met z’n tweeën aan de slag. Dit is ook nog eens erg gezellig! Zien de macarons er niet helemaal uit zoals het hoort? Ik heb de meest voorkomende macaron problemen voor je op een rijtje gezet, samen met de oplossingen.

  Macaron vulling

  De luchtige koekjes zijn slechts één deel van de macarons, de vulling is namelijk ook een belangrijk onderdeel. Je kunt de macarons vullen met een botercrème of een ganache, die je helemaal naar eigen smaak maakt. Ga je voor een chocolademacaron, dan kun je een chocolade ganache vulling maken of chocolade botercrème. Je kunt de macaronschelpen ook vullen met een frambozen botercrème, pistache ganache of passievrucht ganache. De mogelijkheden zijn eindeloos!

  Inspiratie voor lekkere macarons

  Nog meer recepten voor macarons en macaron vullingen vind je in mijn Bakbijbel en in mijn Koekjesbijbel. Met behulp van deze boeken maak je nog veel meer verschillende soorten macarons.