Alle truffel recepten
  Truffel recepten

  Wat is een truffel?

  Chocolade truffels zijn kleine friandises, die je kunt serveren bij de koffie of thee. Waar bonbons iets meer tijd kosten, kun je eenvoudig en snel lekkere truffels maken. Truffels zijn er in allerlei soorten en maten, van traditionele truffels met cacaopoeder tot truffels met een buitenkant van hagelslag, suiker of kokos.

  Zelf truffels maken

  Wil je jouw gasten aan het einde van een maaltijd een paar lekkernijen aanbieden bij de koffie of thee? Ga dan eens zelf chocolade truffels maken. Het basis truffel recept is niet moeilijk en bevat maar weinig ingrediënten. Uiteraard kun je zelf met de ingrediënten variëren en nieuwe smaken toevoegen. Zo bepaal je zelf welk soort chocolade truffel je maakt: zowel pure, melk als witte chocolade is mogelijk. Ben je een kokosliefhebber? Probeer dan eens mijn recept voor kokostruffels met witte chocolade en steranijs!

  Meer truffel recepten?

  Heb je de truffel recepten op Rutger Bakt geprobeerd en wil je nog meer friandises maken? In mijn Bakbijbel zijn ook andere friandise recepten te vinden, zoals een heerlijk recept voor slagroomtruffels.