Ingrediëntenlijst
  • Voor de rocky road
  • 120 gr boter
  • 40 ml golden syrup, ahornsiroop of honing
  • 175 gr pure chocolade, grof gehakt
  • 100 gr melkchocolade, grof gehakt
  • 150-200 gr koekjes, in stukjes gebroken
  • 50 gr mini-marshmallows
  • Verder nodig
  • poedersuiker, om te bestuiven

Rocky Road is een heerlijke Amerikaanse no-bake lekkernij waarbij koekjes, marshmallows en andere traktaties in een jasje van chocolade worden gegoten. Rocky Road is waanzinnig populair en ondertussen zijn er ook vele variaties op dit traditionele recept. Denk bijvoorbeeld aan Rocky Road fudge of Rocky Road brownies.

In dit recept maken we de standaard Rocky Road, zonder fudge. Het leuke aan dit recept is dat je er veel kanten mee op kan. Zo kan je allerlei verschillende koekjes gebruiken. Brosse koekjes zijn wel het allerlekkerst. Gebruik bijvoorbeeld jodekoeken, zandkoekjes of boterbiesjes. Je kunt niet alleen met de koekjes variëren, maar ook met de rest van de vulling. Voeg bijvoorbeeld noten toe of gedroogd fruit, zoals cranberry’s of rozijnen.

Wat mag echt niet ontbreken in jouw zelfgemaakte Rocky Road?

Tip: heb je geen mini-marshmallows? Grote marshmallows zijn ook goed, je kunt deze in kleinere stukjes knippen of snijden.

Zelf Rocky Road maken 

Bekleed een vierkante bakvorm van 20 x 20 centimeter met bakpapier.

Doe de boter en golden syrup in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur tot de boter gesmolten is. Zet het vuur laag en voeg beide soorten chocolade toe. Roer het mengsel goed door tot alle chocolade gesmolten is. Haal de pan van het vuur, weeg 75 gram van het mengsel af en zet dit opzij.   

Meng de koekjes en mini-marshmallows door de rest van het chocolademengsel. Doe dit in de bakvorm en druk het licht aan. Overgiet het met het achtergehouden chocolademengsel en laat de rocky road opstijven in de koelkast. 

Snijd de rocky road in stukjes en bestrooi deze stukjes voor het serveren met poedersuiker.

Foto: Saskia Lelieveld

Sponsored
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Reacties (1)
Piet Seefat 2021-06-06 09:19:00

Wordt de golden syrup en de boter op het vuur gesmolten of au bain marie ? Laatste lijkt me toch het veiligst wil je het niet laten mislukken ?

Beantwoorden
PI
Rutger 2021-06-06 12:57:55

Ik doe het zelf gewoon op laag vuur. Als je het gewoon rustig laat smelten en goed doorroert gaat dat prima.

Beantwoorden