Wil je iets lekkers bakken en ben je op zoek naar een makkelijke cake met heel veel smaak? Deze gembercake is ontzettend smaakvol en heeft een lekkere kick. Gember is een perfecte smaakmaker om mee te bakken en in dit recept gebruik ik gekonfijte gember. Deze gember is ingemaakt in een zoete siroop en wordt ook wel bakgember genoemd. Voor een heerlijke smaakcombinatie gebruik ik ook honing in het cakebeslag, die gaat perfect samen met de gekonfijte gember.
- Voor het beslag
- 200 gr boter, op kamertemperatuur
- 100 gr lichtbruine basterdsuiker
- rasp van ¼ citroen
- ¼ tl zout
- 125 gr honing
- 1 el gembersiroop (uit het potje gekonfijte gember)
- 4 eieren, op kamertemperatuur
- 225 gr bloem
- 1½ tl bakpoeder
- 100 gr gekonfijte gember, uitgelekt en fijngehakt
- 1 el bloem
- 20 g amandelschaafsel
- Verder nodig
- boter, om in te vetten
- honing, om mee te besprenkelen
Zelf gembercake maken
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een cakevorm in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.
Doe de boter, lichtbruine basterdsuiker, citroenrasp en het zout in een kom en klop dit met een handmixer met gardes of met de standmixer met de platte menghaak in minimaal 5 minuten romig. Klop hier de honing en de gembersiroop door en voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen. Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag. Meng de gekonfijte gember met de extra bloem en roer dit door het cakebeslag.
Schep het cakebeslag in de cakevorm, strijk de bovenkant glad en bestrooi het met het amandelschaafsel. Bak de gembercake in 55-70 minuten gaar. Check of de gembercake gaar is door er met een satéprikker in te steken en deze er weer uit te halen. Zit er geen beslag aan de prikker, dan is de cake gaar. Laat de gembercake kort afkoelen en haal hem vervolgens met behulp van het bakpapier uit de vorm. Laat hem verder afkoelen op een rooster.
Besprenkel de gembercake voor het serveren met honing.
Foto: Saskia Lelieveld
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Lekker! Vandaag gemaakt. Na 100gr was de honing op maar hij was meer dan zoet genoeg. Ipv honing er dan ook gembersiroop overheen gedaan, paar gaatjes geprikt in de bovenkant. Voor herhaling vatbaar!
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.