Ingrediëntenlijst
  • Voor het deeg
  • 200 gr boter, op kamertemperatuur
  • 175 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • ¼ tl zout
  • 1 eidooier, op kamertemperatuur
  • 250 gr bloem
  • 30 gr cacaopoeder
  • ½ tl baking soda
  • 150 gr pure chocolade, grof gehakt

Wil je genieten van koekjes met chocolade, dan moet je zeker deze chocoladekoekjes bakken! Voor het deeg heb ik cacaopoeder gebruikt en daarnaast heb ik ook flink wat gehakte chocolade door het koekjesdeeg gekneed! Het deeg voor deze koekjes kun je trouwens ook heel goed invriezen. Verpak de deegrollen in plasticfolie en vries ze dan in. Krijg je onverwachts bezoek? Snijd de deegrollen in plakjes en bak ze af. Zo kun je altijd genieten van versgebakken koekjes! Van dit recept kun je 40-50 chocolade koekjes maken.

Chocolade koekjes recept

Doe de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom en meng tot een romig geheel. Meng de eidooier erdoor. Voeg vervolgens de bloem, het cacaopoeder en de baking soda toe en kneed het tot een deeg. Kneed er als laatst de gehakte chocolade door. Verdeel het deeg in twee rollen met een doorsnede van 3-4 centimeter. Verpak de rollen in plasticfolie en laat ze minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Chocoladekoekjes bakken

Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de deegrollen in plakjes van 1 centimeter dik en leg die met wat tussenruimte op de bakplaat. Bak de chocoladekoekjes in 18-23 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.

Foto: Erik Spronk

Chocoladekoekjes bakken recept van Rutger Bakt koekjes

Wil je genieten van koekjes met chocolade, dan moet je zeker deze chocoladekoekjes bakken! Voor het deeg heb ik cacaopoeder gebruikt en daarnaast heb ik ook flink wat gehakte chocolade door het koekjesdeeg gekneed! Het deeg voor deze koekjes kun je trouwens ook heel goed invriezen. Verpak de deegrollen in plasticfolie en vries ze dan in. Krijg je onverwachts bezoek? Snijd de deegrollen in plakjes en bak ze af. Zo kun je altijd genieten van versgebakken koekjes! #rutgerbakt #koekjes #chocolade

Bewaren op Pinterest
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Reacties (2)
Epko Klasens 2021-05-19 06:49:05

Heerlijke koekjes.
Ik maak alleen de triple chocolate variant.
Voor de chocolade gebruik ik couverture chocolade.
In nl vrij prijzig, maar in Duitsland goedkoop en goed te krijgen.
Ongeveer 50 cent voor een pak.

Leverd een heerlijk koekje met, mits je de brokken wat groter houd, halfgesmolten chocolade stukken.

Beantwoorden
EP
Danique 2020-08-18 19:25:22

Heerlijk!

Beantwoorden
DA