Wil je genieten van koekjes met chocolade, dan moet je zeker deze chocoladekoekjes bakken! Voor het deeg heb ik cacaopoeder gebruikt en daarnaast heb ik ook flink wat gehakte chocolade door het koekjesdeeg gekneed! Het deeg voor deze koekjes kun je trouwens ook heel goed invriezen. Verpak de deegrollen in plasticfolie en vries ze dan in. Krijg je onverwachts bezoek? Snijd de deegrollen in plakjes en bak ze af. Zo kun je altijd genieten van versgebakken koekjes! Van dit recept kun je 40-50 chocolade koekjes maken.

chocoladekoekjes
Ingrediëntenlijst
  • Voor het deeg
  • 200 gr boter, op kamertemperatuur
  • 175 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • ¼ tl zout
  • 1 eidooier, op kamertemperatuur
  • 250 gr bloem
  • 30 gr cacaopoeder
  • ½ tl baking soda
  • 150 gr pure chocolade, grof gehakt

Chocolade koekjes recept

Doe de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom en meng tot een romig geheel. Meng de eidooier erdoor. Voeg vervolgens de bloem, het cacaopoeder en de baking soda toe en kneed het tot een deeg. Kneed er als laatst de gehakte chocolade door. Verdeel het deeg in twee rollen met een doorsnede van 3-4 centimeter. Verpak de rollen in plasticfolie en laat ze minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Chocoladekoekjes bakken

Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de deegrollen in plakjes van 1 centimeter dik en leg die met wat tussenruimte op de bakplaat. Bak de chocoladekoekjes in 18-23 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.

Foto: Erik Spronk

Chocoladekoekjes bakken recept van Rutger Bakt koekjes

Wil je genieten van koekjes met chocolade, dan moet je zeker deze chocoladekoekjes bakken! Voor het deeg heb ik cacaopoeder gebruikt en daarnaast heb ik ook flink wat gehakte chocolade door het koekjesdeeg gekneed! Het deeg voor deze koekjes kun je trouwens ook heel goed invriezen. Verpak de deegrollen in plasticfolie en vries ze dan in. Krijg je onverwachts bezoek? Snijd de deegrollen in plakjes en bak ze af. Zo kun je altijd genieten van versgebakken koekjes! #rutgerbakt #koekjes #chocolade

Bewaren op Pinterest
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (6)
Danique 2020-08-18 19:25:22

Heerlijk!

Beantwoorden
DA
Epko Klasens 2021-05-19 06:49:05

Heerlijke koekjes.
Ik maak alleen de triple chocolate variant.
Voor de chocolade gebruik ik couverture chocolade.
In nl vrij prijzig, maar in Duitsland goedkoop en goed te krijgen.
Ongeveer 50 cent voor een pak.

Leverd een heerlijk koekje met, mits je de brokken wat groter houd, halfgesmolten chocolade stukken.

Beantwoorden
EP
Evi 2022-02-07 07:29:47

Zalige cookies, en een waarheidsgetrouw recept. Het hele gezin is er superfan van.

Beantwoorden
EV
Rutger 2022-02-07 18:11:29

Heel erg leuk om te horen! Geniet er van!

Beantwoorden
Anouk 2022-06-09 20:21:45

Hoi Rutger, mijn zoontje wil graag chocolade koekjes bakken voor zijn 5e verjaardag maar is niet zo’n fan van stukjes; liever een koekje met één consistentie. Kan ik hier de chocolade stukjes uit laten, is de smaak dan nog goed of zou je dan meer cacaopoeder toevoegen? Bedankt alvast!

Beantwoorden
AN
Rutger 2022-06-14 14:25:33

Hoi! Dat kan prima.

Beantwoorden
jens 2022-09-01 08:43:30

voor hoeveel personen is dit recept?

Beantwoorden
JE
Rutger 2022-09-14 20:09:04

Zoals in de tekst beschreven staat bak je zo'n 40-50 koekjes met dit recept. Hoeveel je er vervolgens per persoon op eet... dat is aan jullie!

Beantwoorden
Nancy 2022-09-30 19:24:19

Heerlijk recept!
Ik heb 50 gram minder chocolade erin gedaan en vervangen door 50 gram pecannoten, erg lekker.

Beantwoorden
NA

U kunt niet meer reageren.