- Voor het deeg
- 140 gr boter, op kamertemperatuur
- 110 gr suiker
- 100 gr lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- ¼ tl zout
- 1 ei, op kamertemperatuur
- 210 gr bloem
- ¾ tl baking soda
- 200 gr pure chocoladecallets of grof gehakte pure chocolade
Ben je op zoek naar het lekkerste chocolat chip cookies recept? Dan ben je hier aan het juiste adres! Deze chocolate chip cookies zijn heerlijk knapperig vanbuiten en chewy vanbinnen. Het leuke van deze Amerikaanse chocolade koeken is dat je van alles aan het basisrecept kunt toevoegen. Meng bijvoorbeeld gedroogde cranberry’s of gehakte noten door het koekdeeg om de koeken nog lekkerder te maken. In dit chocolat chip cookies recept gebruik ik pure chocolade, maar je kunt deze ook (gedeeltelijk) vervangen door melk- of witte chocolade. Je kunt het deeg voor deze chocolade koekjes ook heel goed invriezen, zodat je op een later moment kunt genieten van versgebakken koeken. Met dit chocolate chip cookies recept bak je 15-20 koeken.
Bereiding: Chocolate chip cookies
Doe de boter, suiker, basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom en mix in enkele minuten tot een romig en luchtig geheel. Mix het ei er kort door. Voeg de bloem en baking soda toe aan het botermengsel en kneed door elkaar. Doe als laatst de chocoladestukjes erbij en meng tot alles goed is verdeeld. Maak van het deeg een rol met een doorsnede van 4 centimeter en verpak hem in plasticfolie. Laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd van het deeg plakjes van 1,5-2 centimeter en leg deze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Bak de koekjes in 12-17 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.
Foto: Erik Spronk













