- Voor het deeg
- 140 gr boter, op kamertemperatuur
- 160 gr fijne suiker
- 1 ei, op kamertemperatuur
- ¼ tl zout
- 200 gr bloem
- 2 tl Chinese 5 spice melange
- ½ tl baking soda
- ¼ tl bakpoeder
- Verder nodig
- 100 gr fijne suiker

Deze chewy koeken zijn extra lekker door de toevoeging van Chinese 5 spice, ook wel vijfkruidenpoeder gemoemd. Deze Chinese specerijenmelange bevat szechuan peper, venkelzaad, steranijs, kaneel en kruidnagel. De combinatie van deze specerijen is behalve voor hartige gerechten ook heel goed voor zoete baksels te gebruiken. De koeken met vijkruidenpoeder zijn van buiten knapperig, chewy van binnen en heerlijk van smaak door de specerijenmelange.
Bereiding: Chewy cookies met Chinese 5 spice
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe voor het deeg de boter, fijne suiker, het ei en zout in een kom en meng deze door elkaar. Dit kan met je handen of met een handmixer. Voeg de bloem, Chinese 5 spice, baking soda en het bakpoeder toe en kneed alles met je handen tot een deeg.
Vorm bolletjes van het deeg met een doorsnede van 4 centimeter. Rol de deegbolletjes door de fijne suiker, zodat ze rondom bedekt zijn met een laagje. Leg deze op de bakplaat en druk ze plat tot ruim 1 centimeter dikte.
Bak de koeken 8-13 minuten. Laat de koeken na het bakken afkoelen op een rooster.
Foto’s: Erik Spronk
