Deze pistache bokkenpootjes zijn gevuld met een heerlijke en romige pistachevulling. Wil je de bokkenpootjes met nog meer pistache maken, vervang dan de helft van het amandelmeel door fijngemalen pistachenoten. Met dit bokkenpootjes recept maak je ongeveer 30 pistache bokkenpootjes. Eerder deelde ik ook al mijn basisrecept voor bokkenpootjes en deze sinaasappelbokkenpootjes.

Pistache bokkenpootjes
Ingrediëntenlijst
  • Voor de bokkenpootjes
  • 5 eiwitten
  • ΒΌ tl zout
  • 170 gr suiker
  • 140 gr amandelmeel
  • 60 gr poedersuiker
  • 35 gr bloem
  • 75 gr pistachenoten, gehakt
  • Voor de pistache vulling
  • 60 ml slagroom
  • 1 el honing
  • 210 gr witte chocolade, grof gehakt
  • 25 gr boter, op kamertemperatuur
  • 50 gr pistachepasta
Broodbakbol banner desktop
Broodbakbol banner mobiel

Bokkenpootjes maken

Door voor de ganache de slagroom en honing in een steelpan en verhit deze tot 50-60 Β°C. Smelt intussen de chocolade au bain-marie of in de magnetron.  Giet het roommengsel bij de gesmolten chocolade en meng met behulp van een staafmixer. Mix de boter en de pistachepasta er vervolgens door. Dek de ganache af met plasticfolie en laat de pistache ganache op kamertemperatuur opstijven.

Verwarm de oven voor op 180 Β°C.

Doe het eiwit met het zout in een kom en klop deze op. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de suiker toe. Klop door tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost. Meng in een andere kom het amandelmeel, de poedersuiker en de patentbloem. Spatel dit mengsel beetje bij beetje door het opgeklopte eiwit en probeer daarbij de luchtigheid zoveel mogelijk te behouden. Doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 tot 1,5 centimeter doorsnede. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat ongeveer 60 staafjes van ongeveer 6 centimeter lang. Druk de opstaande puntjes met een natte vinger plat. Bestrooi de staafjes met de gehakte pistachenoten en bak de koekjes 14 tot 19 minuten tot ze lichtbruin zijn.

Doe de pistache ganache in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit het op de platte kanten van de helft van het aantal staafjes. Plak de andere helften erop en laat de vulling kort opstijven in de koelkast.

Doop de bokkenpootjes met beide uiteinden in de getempereerde chocolade en leg ze op bakpapier om de chocolade hard te laten worden.

Foto: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (0)

U kunt niet meer reageren.