Ingrediëntenlijst
  • Voor de bokkenpootjes
  • 5 eiwitten
  • ¼ tl zout
  • 170 gr suiker
  • 140 gr amandelmeel
  • 60 gr poedersuiker
  • 35 gr bloem
  • 60 gr amandelschaafsel
  • Voor de vulling
  • 135 ml slagroom
  • 1 el honing
  • rasp van 1 ½ sinaasappel
  • 150 gr pure chocolade, grof gehakt
  • 25 gr boter, op kamertemperatuur

Het leuke van bokkenpootjes is dat je ze met veel verschillende vullingen kunt maken. Voor deze sinaasappel bokkenpootjes heb ik een sinaasappel ganache gebruikt. De sinaasappel smaakt heerlijk in combinatie met de amandelen en de pure chocolade. Wil je liever gewone bokkenpootjes met botercrème? Mijn basisrecept voor bokkenpootjes vind je hier!

Om de vulling van dit bokkenpootjes recept extra lekker te maken kun je ook nog kleine stukjes gekonfijte sinaasappelschil door de ganache mengen. Of gebruik een eetlepel minder slagroom en voeg samen met de boter een eetlepel sinaasappellikeur toe aan de bokkenpootjes vulling. Met dit recept maak je ongeveer 30 bokkenpootjes.

Bereiding: Bokkenpootjes met sinaasappel

Doe voor de ganache de slagroom met de honing en de sinaasappelrasp in een steelpan en breng deze aan de kook. Doe de gehakte chocolade in een kom en giet daar de kokende room over. Roer alles door tot de chocolade gesmolten is en opgelost is in de room. Voeg de boter toe en roer deze door de ganache. Eventueel kun je een staafmixer gebruiken om de ganache extra goed te mengen. Laat de ganache minimaal 8 uur opstijven op kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Doe het eiwit met het zout in een kom en klop deze op. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de suiker toe. Klop door tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost. Meng in een andere kom het amandelmeel, de poedersuiker en de patentbloem. Spatel dit mengsel beetje bij beetje door het opgeklopte eiwit en probeer daarbij de luchtigheid zoveel mogelijk te behouden. Doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 tot 1,5 centimeter doorsnede. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat ongeveer 60 staafjes van ongeveer 6 centimeter lang. Druk de opstaande puntjes met een natte vinger plat. Bestrooi de staafjes met de geschaafde amandelen en bak de koekjes 14 tot 19 minuten tot ze lichtbruin zijn.

Doe de ganache in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit het op de platte kanten van de helft van het aantal staafjes. Plak de andere helften erop en laat de vulling kort opstijven in de koelkast.

Doop de bokkenpootjes met beide uiteinden in de getempereerde chocolade en leg ze op bakpapier om de chocolade hard te laten worden.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (0)