Ingrediëntenlijst
  • Voor de vulling
  • 1 eidooier
  • 1 tl fijne mosterd
  • peper
  • 150 gr oude kaas, geraspt
  • Verder nodig
  • bloem, voor het werkblad

Kaasvlinders zijn ideale hapjes voor bij de borrel en ze zijn ook erg populair bij kinderen. Een kaasvlinder is een bladerdeeg koekje gevuld met kaas. Wil je zelf kaasvlinders maken? Dit is helemaal niet moeilijk. Met dit kaasvlinders recept zet je eenvoudig deze krokante borrelhapjes op tafel. Ik gebruik mijn zelfgemaakte bladerdeeg of snelle bladerdeeg voor dit recept, maar je kunt natuurlijk ook kant en klare bladerdeeg kopen. 

Het leuke aan deze bladerdeeg kaasvlinders is dat je goed kunt variëren met de kaas, probeer bijvoorbeeld ook eens gruyère of Parmezaanse kaas. Bewaar de kaasvlinders luchtdicht verpakt (als ze dat halen). 

Met dit recept kun je 35 – 40 kaasvlinders maken.

Tip: het geheim voor extra krokante kaasvlinders is dat je ze na het bakken op een lagere temperatuur droogt.

Kaasvlinders zelf maken

Meng de eidooier met de mosterd en breng het op smaak met versgemalen peper.

Rol het bladerdeeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een rechthoek van ongeveer 25 bij 30 centimeter. Bestrijk het deeg met het eidooiermengsel en strooi daar gelijkmatig de oude kaas over. Druk dit aan door er licht met een deegroller overheen te rollen. Vouw het deeg vanaf de lange zijde aan beide kanten ongeveer 3 centimeter naar binnen. Vouw vervolgens beide kanten tot het midden en vouw het geheel dubbel. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de vriezer.

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en snijd het gevouwen deeg in plakjes van ¾ centimeter dik. Leg de plakjes plat en met voldoende tussenruimte op de bakplaat.

Bak de koekjes in 20-25 minuten goudbruin. Verlaag dan de oventemperatuur naar 150 °C en laat de kaasvlinders nog 5-20 minuten drogen, zodat ze goed krokant worden. Laat de kaasvlinders afkoelen op een rooster.

Foto: Erik Spronk 

Sponsored
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Reacties (0)