Alle bladerdeeg recepten
Zalm in bladerdeeg
    • Gemiddeld
    • 30 m
    • ± 35 m
Beef Wellington – recept
    • Gemiddeld
    • 2 u
    • ± 45 m
Camembert in bladerdeeg – recept
    • Makkelijk
    • 15 m
    • ± 30 m
Tompouce taart – recept
    • Gemiddeld
    • 45 m
    • ± 23 m
Kaasrollen van Bloch – recept
    • Gemiddeld
    • 1 u, 30 m
    • ± 20 m
Driekoningentaart – recept
    • Makkelijk
    • 20 m
    • ± 35 m
Banketstaaf – recept
    • Makkelijk
    • 15 m
    • ± 30 m
Mini-pies met Belgisch stoofvlees
    • Gemiddeld
    • 12 u
    • ± 45 m
Bladerdeeg hapjes met spek en brie
    • Makkelijk
    • 45 m
    • ± 25 m
Spinazie-fetabroodjes – recept
    • Makkelijk
    • 25 m
    • ± 25 m
Open confituretaart recept
    • Makkelijk
    • 25 m
    • ± 25 m
Rutger bakt wat jij wilt: Kouign amann
    • Gemiddeld
    • 3 u, 30 m
    • ± 30 m
Pasteitjes met kip en prei – recept
    • Makkelijk
    • 1 u, 15 m
    • ± 45 m
Arnhemse meisjes – recept
    • Makkelijk
    • 15 m
    • ± 20 m
Bladerdeeg recepten

Wat is bladerdeeg? 

Bladerdeeg is één van mijn favoriete deegsoorten. Een andere naam voor bladerdeeg is ook wel korstdeeg of millefeuille (duizend lagen). Je kan veel kanten op met bladerdeeg: van zoete hapjes tot hartige recepten. 

Zoete bladerdeeg recepten 

Met bladerdeeg kun je heel veel verschillende dingen bakken. Maak een feestelijk ontbijt met zelfgemaakt bladerdeeg, bijvoorbeeld door rozijnenstengels van bladerdeeg te maken. Appel en bladerdeeg is ook een ideale combinatie, denk bijvoorbeeld aan een snelle bladerdeeg appeltaart. 

Hartige hapjes met bladerdeeg 

Je kan ook genoeg hartige hapjes maken met bladerdeeg. Lekker om uit te delen op een feestje en vaak makkelijk te maken. Maak bladerdeeghapjes met chorizo en mozzarella, mini-saucijzenbroodjes of kaasstengels. Ook kun je kleine bladerdeegtaartjes maken met verschillende soorten vulling. 

Gerechten met bladerdeeg 

Zoek je een bladerdeeg recept voor een lunch of diner? Zet dan een bladerdeeg plaattaart op tafel. Bijvoorbeeld een bladerdeeg plaattaart met asperges en geitenkaas, of een bladerdeeg plaattaart met aubergine, feta en ricotta. Ook kan je bladerdeeg tartelettes maken of een bladerdeeg taart met een vulling naar jouw eigen smaak.