- Voor de taart
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 gr
- 1 recept banketbakkersroom
- 400 ml slagroom
- 45 gr suiker
- 1 zakje slagroomversteviger
- Voor het glazuur
- 75 gr (diepvries)frambozen
- 150 gr poedersuiker
Met dit recept bak je zelf een superlekkere tompoucetaart, waar je met de hele familie van kunt genieten! Als ik een tompouce eet moet ik nog altijd aan mijn oma denken. In de schoolvakanties ging ik op woensdag vaak met haar naar de markt en daarna steevast een tompouce eten. Samen gingen we met de bus naar het dorp en liepen dan over de Hilversumse markt. Een hele belevenis vond ik dat altijd, omdat ik normaal eigenlijk nooit op de markt kwam. Maar het hoogtepunt van de marktdag was toch altijd de tompouce bij het welbekende warenhuis. Met dit recept bak je een tompoucetaart die nog veel lekkerder is dan de tompouce van vroeger, maar waarbij ik nog wel met een glimlach terugdenk aan de woensdagen met mijn oma.
Voor het maken van deze tompoucetaart heb ik het koelverse bladerdeeg van Tante Fanny gebruikt. Doordat dit al uitgerold in de koeling ligt kun je er gelijk mee aan de bak. Supermakkelijk! Wil je trouwens meer inspiratie en recepten met de verse degen van Tante Fanny, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Tante fanny.
Bereiding: Tompouce taart
Verwarm de oven voor op 200 °C en haal het bladerdeeg 10 minuten voordat je gaat beginnen uit de koelkast.
Rol het bladerdeeg uit en leg dit met bakpapier en al op de bakplaat. Snijd het deeg in de breedte doormidden. Prik het bladerdeeg om de paar centimeter in met een vork, zodat het tijdens het bakken niet bol gaat staan. Bak het bladerdeeg 8 minuten. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C en leg een metalen (taart- of oven)rooster op de bladerdeegplak. Druk het deeg hiermee naar beneden en laat het rooster erop liggen, zodat de plak plat blijft. Bak het deeg met het rooster erop nog 13 tot 18 minuten tot het mooi goudbruin is. Verwijder het rooster en laat het bladerdeeg afkoelen op een ander rooster.
Klop de banketbakkersroom los en verdeel deze met behulp van een spuitzak met een gekarteld spuitmondje over 1 plak gebakken bladerdeeg. Klop de slagroom met de suiker en de slagroomversteviger stijf op en doe deze ook in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Verdeel de slagroom over de banketbakkersroom, maar houd een beetje over voor de garnering op de taart. Bedek de slagroom met de andere bladerdeegplak.
Pureer de frambozen met een vork. Druk de frambozen door een fijne zeef, zodat de pitjes achterblijven. Weeg 35 gram van de frambozenmoes af en doe deze in een steelpan. Voeg de poedersuiker toe en meng dit tot een glazuur. Verwarm het glazuur al roerend tot lauwwarm. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met het glazuur en laat deze stevig worden. Decoreer de tompoucetaart met de overgebleven slagroom.
Dit recept is gemaakt in samenwerking met Tante Fanny
Foto’s: Erik Spronk








