- Voor de taart
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 gr
- 1 recept banketbakkersroom
- 400 ml slagroom
- 45 gr suiker
- 1 zakje slagroomversteviger
- Voor het glazuur
- 75 gr (diepvries)frambozen
- 150 gr poedersuiker
Met dit recept bak je zelf een superlekkere tompoucetaart, waar je met de hele familie van kunt genieten! Als ik een tompouce eet moet ik nog altijd aan mijn oma denken. In de schoolvakanties ging ik op woensdag vaak met haar naar de markt en daarna steevast een tompouce eten. Samen gingen we met de bus naar het dorp en liepen dan over de Hilversumse markt. Een hele belevenis vond ik dat altijd, omdat ik normaal eigenlijk nooit op de markt kwam. Maar het hoogtepunt van de marktdag was toch altijd de tompouce bij het welbekende warenhuis. Met dit recept bak je een tompoucetaart die nog veel lekkerder is dan de tompouce van vroeger, maar waarbij ik nog wel met een glimlach terugdenk aan de woensdagen met mijn oma.
Voor het maken van deze tompoucetaart heb ik het koelverse bladerdeeg van Tante Fanny gebruikt. Doordat dit al uitgerold in de koeling ligt kun je er gelijk mee aan de bak. Supermakkelijk! Wil je trouwens meer inspiratie en recepten met de verse degen van Tante Fanny, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Tante fanny.
Bereiding: Tompouce taart
Verwarm de oven voor op 200 °C en haal het bladerdeeg 10 minuten voordat je gaat beginnen uit de koelkast.
Rol het bladerdeeg uit en leg dit met bakpapier en al op de bakplaat. Snijd het deeg in de breedte doormidden. Prik het bladerdeeg om de paar centimeter in met een vork, zodat het tijdens het bakken niet bol gaat staan. Bak het bladerdeeg 8 minuten. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C en leg een metalen (taart- of oven)rooster op de bladerdeegplak. Druk het deeg hiermee naar beneden en laat het rooster erop liggen, zodat de plak plat blijft. Bak het deeg met het rooster erop nog 13 tot 18 minuten tot het mooi goudbruin is. Verwijder het rooster en laat het bladerdeeg afkoelen op een ander rooster.
Klop de banketbakkersroom los en verdeel deze met behulp van een spuitzak met een gekarteld spuitmondje over 1 plak gebakken bladerdeeg. Klop de slagroom met de suiker en de slagroomversteviger stijf op en doe deze ook in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Verdeel de slagroom over de banketbakkersroom, maar houd een beetje over voor de garnering op de taart. Bedek de slagroom met de andere bladerdeegplak.
Pureer de frambozen met een vork. Druk de frambozen door een fijne zeef, zodat de pitjes achterblijven. Weeg 35 gram van de frambozenmoes af en doe deze in een steelpan. Voeg de poedersuiker toe en meng dit tot een glazuur. Verwarm het glazuur al roerend tot lauwwarm. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met het glazuur en laat deze stevig worden. Decoreer de tompoucetaart met de overgebleven slagroom.
Dit recept is gemaakt in samenwerking met Tante Fanny
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Super leuk! Deze ga ik voor Koningsdag maken maar dan met oranje glazuur!
Beantwoorden
Ziet er heerlijk uit! Maar hoe kan je dit goed snijden? Als ik aan een tompouce denk, dan is het niet te snijden zonder dat het netjes blijft en niet met een vork te eten :)
BeantwoordenMet een scherp gekarteld mes gaat het prima, zoals op de tweede foto te zien is.
Beantwoorden
Haha, dat was ook mijn eerste gedachte.
Hoe snijd je dit in mooie gelijke stukjes?
Met een scherp gekarteld mes gaat het prima, zoals op de tweede foto te zien is.
Beantwoorden
met een schone keuken schaar de bovenste laag in gelijke stukken knippen! dan snijd je er makkelijker doorheen en kan je de onderste laag met een scherp mes snijden....
BeantwoordenHoi Rutger, hoe ver van te voren kan je de taart maken? Dus eigenlijk inelkaar zetten zodanig dat het bladerdeeg niet zacht gaat worden?
BeantwoordenDat zou ik wel op de dag zelf doen. Hoe korter op elkaar, hoe lekkerder. Na een paar uur wordt het bladerdeeg toch wel iets minder knapperig, maar het is nog steeds wel lekker hoor.
Beantwoorden
Vandaag de taart gemaakt, superlekker! Het glazuur heb ik alleen anders gemaakt. 200 gr. Poedersuiker 1/4 TL. Oranjebloesem extract, 1 1/2 etl melk.
BeantwoordenIk heb deze taart van het weekend gemaakt en hij was echt super lekker. Ga ik zeker vaker doen
BeantwoordenMet Koningsdag gemaakt en ga hem vandaag voor me verjaardag weer maken.
Ik heb hem vorige keer al weg gesneden voor ik hem ging bakken vond ik wel fijn aangezien ik altijd de taart moet aansnijden en dat 9 van de 10 keer op een drama uit loopt.
Geweldig recept!
Heb afgelopen weekend de tompoucetaart gemaakt voor mijn werkgever zijn verjaardag, daar hij een tompouceliefhebber is. Was leuk om te maken en goed gelukt. Ben nu bezig om mini tompouce te maken als kleine zoete snack
BeantwoordenIk snijd de tompouce altijd door hem op z’n zijkant te leggen..gaat goed dan
BeantwoordenHoi Rutger,
Misschien heb ik het gemist, maar voor hoeveel personen is dit? Of hoe groot is dit gebak?
Ik kan nergens vinden wat de afmetingen van de taart (ongeveer) zullen zijn.
Alvast bedankt.
Beantwoorden8-10 personen?...Dat gaat deze taart bij ons niet redden met twee jonge mannen van 22 in huis🤣
Beantwoorden