- Voor de vulling
- scheutje olijfolie
- ¼ ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 200 gr verse bladspinazie
- 125 gr feta
- ½ ei, losgeklopt
- peper & zout
- Verder nodig
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 gr
- ½ ei, losgeklopt
- sesamzaadjes, om te bestrooien
Zoals jullie wellicht gezien hebben gebruik ik regelmatig de verse degen van Tante Fanny in mijn recepten. Zo maakte ik eerder al deze heerlijke bladerdeegschelp met aardbeien, deze zomerse abrikozengalette en dit gevlochten speltbrood met aubergine en mozzarella. Tante Fanny heeft aan haar volgers gevraagd waarvan zij nog graag een recept zouden willen. Er kwamen veel lekkere suggesties uit, waaronder die waar dit recept op gebaseerd is. De combinatie van spinazie en feta is een klassieker en altijd een succes! Verpakt in knapperig bladerdeeg en met sesamzaadjes bovenop komt die klassieke combinatie nog meer tot zijn recht. Geniet van deze superlekkere spinazie-fetabroodjes!
Bereiding: Spinazie-fetabroodjes
Verwarm de olie in een koekenpan en bak daar de gesnipperde ui en knoflook in, tot de ui glazig is. Voeg de bladspinazie toe en bak deze mee totdat de spinazie is geslonken. Doe alles in een zeef en laat het mengsel afkoelen en uitlekken.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verbrokkel de feta in een kom en meng deze met het afgekoelde spinaziemengsel. Voeg het halve ei toe en breng de vulling op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar.
Rol het bladerdeeg met bakpapier en al uit op een bakplaat. Snijd het deeg in de lengte éénmaal in het midden door. Verdeel het spinazie-fetamengsel als twee lange worsten aan een kant op het bladerdeeg (zie foto). Smeer de randjes licht in met water en vouw het deeg over de vulling heen. Druk de naad goed aan. Snijd elke deegreep in 3 stukken. Snijd de losse broodjes aan de bovenkant een paar keer in, dit zorgt voor een lekkere knapperige bovenkant. Bestrijk het deeg met ei en bestrooi de bovenkant met sesamzaadjes. Bak de spinazie-fetabroodjes in 20 – 30 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze (lauw)warm of afgekoeld.
Dit bericht is gesponsord door Tante Fanny degen
Foto’s: Erik Spronk



