- Voor het gevlochten brood
- 1 aubergine
- 1 rol Tante Fanny vers spelt pizzadeeg 400 gram
- 150 gr geraspte kaas
- 1 bol buffelmozzarella, in plakjes
- handje verse basilicum, gehakt
- Verder nodig
- zout & peper
- olijfolie
Dit gevlochten en gevulde brood is echt perfect om mee te nemen in de picknickmand. Warm is het brood namelijk erg lekker, maar afgekoeld is het misschien wel nog lekkerder. Het brood is gemakkelijk te maken doordat je vers deeg gebruikt en het eindresultaat ziet er prachtig uit. In het filmpje hieronder kun je stap-voor-stap zien hoe ik dit brood heb gemaakt. Natuurlijk kun je met de vulling naar hartenlust variëren, het is ook erg lekker met gegrilde courgette en paprika!
Bereiding: Gevlochten speltbrood met aubergine en mozzarella
Verwarm de oven voor op 220 ᵒC.
Was de aubergine en snijd deze in plakken van een halve centimeter dikte. Bestrooi de aubergineplakken met wat zout en laat deze een half uur ‘zweten’ in een vergiet. Dep de aubergine vervolgens goed droog met wat keukenpapier en bestrijk beide kanten met olijfolie. Verhit een grillpan en gril de aubergine aan beide zijden, in totaal ongeveer 5 minuten. Laat de plakken afkoelen.

Rol het spelt pizzadeeg met bakpapier en al uit op een bakplaat en snijd het aan de lange kanten om de anderhalve centimeter in (zie onderstaande foto). Verdeel 1/3e van de geraspte kaas over het midden van de deegplak en leg daar de helft van de gegrilde aubergine op. Bestrooi dit met 1/3e van de kaas en leg daar de rest van de aubergine op. Verdeel de mozzarella over de aubergine, bestrooi deze met peper en zout en met de gehakte basilicum. Vlecht het deeg over de vulling heen en probeer daarbij de vulling zoveel mogelijk te bedekken. Bestrooi het gevlochten deeg met de overgebleven geraspte kaas en bak het brood in 15 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Serveer het brood warm, lauw of koud.
Dit bericht is gesponsord door Tante Fanny degen.

Foto’s: Erik Spronk


