Dit gevlochten en gevulde brood is echt perfect om mee te nemen in de picknickmand. Warm is het brood namelijk erg lekker, maar afgekoeld is het misschien wel nog lekkerder. Het brood is gemakkelijk te maken doordat je vers deeg gebruikt en het eindresultaat ziet er prachtig uit. In het filmpje hieronder kun je stap-voor-stap zien hoe ik dit brood heb gemaakt. Natuurlijk kun je met de vulling naar hartenlust variëren, het is ook erg lekker met gegrilde courgette en paprika!

Ingrediëntenlijst
  • Verder nodig
  • zout & peper
  • olijfolie
Broodbakbol banner desktop
Broodbakbol banner mobiel

Bereiding: Gevlochten speltbrood met aubergine en mozzarella

Verwarm de oven voor op 220 ᵒC.

Was de aubergine en snijd deze in plakken van een halve centimeter dikte. Bestrooi de aubergineplakken met wat zout en laat deze een half uur ‘zweten’ in een vergiet. Dep de aubergine vervolgens goed droog met wat keukenpapier en bestrijk beide kanten met olijfolie. Verhit een grillpan en gril de aubergine aan beide zijden, in totaal ongeveer 5 minuten. Laat de plakken afkoelen.

Gevlochten speltbrood met aubergine en mozzarella

Rol het spelt pizzadeeg met bakpapier en al uit op een bakplaat en snijd het aan de lange kanten om de anderhalve centimeter in (zie onderstaande foto). Verdeel 1/3e van de geraspte kaas over het midden van de deegplak en leg daar de helft van de gegrilde aubergine op. Bestrooi dit met 1/3e van de kaas en leg daar de rest van de aubergine op. Verdeel de mozzarella over de aubergine, bestrooi deze met peper en zout en met de gehakte basilicum. Vlecht het deeg over de vulling heen en probeer daarbij de vulling zoveel mogelijk te bedekken. Bestrooi het gevlochten deeg met de overgebleven geraspte kaas en bak het brood in 15 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Serveer het brood warm, lauw of koud.

Dit bericht is gesponsord door Tante Fanny degen.

Gevlochten speltbrood met aubergine en mozzarella

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (6)
Sylvia 2016-06-23 12:15:54

Wat een leuk idee! Ik weet wat ik dit weekend ga maken! Dankjewel Rutger!

Beantwoorden
SY
Je@net 2016-06-23 21:49:10

O jummie...dat ziet er wel errug lekker uit!

Beantwoorden
JE
Robin 2016-06-24 00:14:37

Dat ziet er heel erg fijn uit! Ik neem aan dat het ook met andere gegrilde groenten kan?

Beantwoorden
RO
Rutger 2016-06-24 00:15:33

Thnx! Ja dat kan zeker! Het is ook erg lekker met gegrilde paprika of courgette. Of natuurlijk een combinatie van alles.

Beantwoorden
Isabeau 2016-06-24 17:03:38

Hoe lang kan ik dit brood bewaren?

Beantwoorden
IS
Rutger 2016-06-24 19:33:14

Het lekkerste is wel om het de dag zelf op te eten, maar de volgende dag smaakt hij zeker ook nog wel goed.

Beantwoorden
A kremer 2016-07-11 18:04:49

Waar koop ik dit pizzadeeeg?

Beantwoorden
A
Rutger 2016-07-12 09:30:17

Het is onder andere te koop bij de Jumbo. Op www.tantefanny.nl vind je alle verkooppunten.

Beantwoorden
Wilma 2016-09-18 09:35:11

Heerlijk receptje...eenvoudig te maken en het ziet er leuk uit.

Beantwoorden
WI

U kunt niet meer reageren.