Ben je op zoek naar een simpel maar ontzettend lekker hartig recept? Deze mini quiches met pulled chicken zijn makkelijk om te maken en zijn heerlijk bij de borrel, als (onderdeel van een) voorgerecht of gewoon wanneer je er zin in hebt.
Voor de mini quiches gebruik ik mijn zelfgemaakte bladerdeeg, maar je kunt hier ook koelvers bladerdeeg voor gebruiken. De mini quiches vul ik met mijn favoriete pulled chicken recept. Voor de pulled chicken gebruik ik kippendijfilet. Je kunt ook gewone kipfilet gebruiken, maar kippendijfilet is net wat malser. Ik maak altijd meer pulled chicken dan ik nodig heb en vries de rest in of gebruik het voor andere recepten. Zo zijn deze mini quiches bijvoorbeeld ontstaan. Andere lekkere recepten zijn deze gevulde broodjes met pulled chicken of deze pizza met pulled chicken.
Met dit recept maak je 12 mini quiches. Houd er rekening mee dat je met dit recept veel meer pulled chicken maakt dan je nodig hebt. Je hebt ongeveer ¼ van het pulled chicken recept nodig.
Wil je jouw gasten verrassen met verschillende mini quiches? Probeer dan ook deze recepten:
- Voor de pulled chicken
- 1 grote ui, gesnipperd
- 3-4 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 kg kippendijfilet
- ½-1 tl gerookt paprikapoeder
- ½ tl zout
- 200 ml barbecuesaus
- peper
- Voor de mini-quiches
- ½ recept bladerdeeg of 1 rol koelvers bladerdeeg
- 75 ml slagroom
- 35 gr barbecuesaus
- 1 ei
- peper en zout
- 125 gr cheddar, geraspt
- Verder nodig
- boter, om in te vetten
Makkelijke mini quiches met pulled chicken
Verwarm de oven voor op 160 ⁰C.
Pulled chicken maken
Fruit in een ovenvaste pan de ui en de knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg de kippendijen, het paprikapoeder en wat zout en peper toe en bak op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten. Voeg de barbecuesaus toe en verhit het mengsel kort. Dek de pan af met een deksel en zet in de oven. Verwijder na 1 uur de deksel en laat de kip nog 15 tot 30 minuten in de oven garen. Haal vervolgens de kip uit de pan en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Meng de pulled chicken door de overgebleven saus uit de pan en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Mini quiches maken
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een cupcakeblik met 12 vormpjes in met boter. Rol het bladerdeeg uit tot 3 millimeter dikte en steek er cirkels met een doorsnede van 7-8 centimeter uit, die de cupcakevormpjes aan de binnenkant tot halverwege de hoogte bedekken (dit kan je doen met een ronde uitsteker of met de bovenkant van een rond glas). Bekleed zo alle vormpjes. Klop de slagroom los met de barbecuesaus en het ei. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Mini quiches met pulled chicken bakken
Verdeel de pulled chicken over de bladerdeegbodempjes en giet het roommengsel daaroverheen. Bestrooi alles tot slot met de geraspte cheddar.
Bak de quiches in 30 tot 35 minuten gaar. Haal de quiches uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster. Serveer ze lauwwarm of koud. Je kunt de quiches na het bakken ook invriezen en op een later moment nog kort oppiepen in de oven.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
lijkt me heerlijk, mag ik vragen welke barbecue saus je gebruikt hebt?
het lijkt me dat dat ook veel verschil in de smaak kan geven.
Zouden ze ook lekker zijn met een ander deeg? Ik wil ze een dag tevoren maken, dan is bladerdeeg niet lekker meer, lijkt me.
BeantwoordenJe kunt ze heel goed oppiepen in een hete oven, dan wordt het bladerdeeg weer lekker knapperig.
BeantwoordenIk heb deze kip vulling in de empanadas gedaan. Zeer positieve reacties gekregen. Een lekker go-to recept voor bijeenkomsten
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.