Ingrediëntenlijst
  • Voor de pulled chicken
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3-4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 kg kippendijfilet
  • ½-1 tl gerookt paprikapoeder
  • ½ tl zout
  • 200 ml barbecuesaus
  • peper
  • Voor het brooddeeg
  • 500 gr bloem
  • 10 gr zout
  • 20 gr boter, op kamertemperatuur
  • 7 gr gedroogde gist
  • 300 ml water, lauwwarm
  • Verder nodig
  • 1-2 el nigellazaadjes, om te bestrooien
  • olijfolie, om in te bakken
  • boter, om in te vetten
  • bloem, voor het werkblad

Dit is mijn favoriete recept voor pulled chicken! Het is supermakelijk te maken, want de oven doet het meeste werk. De pulled chicken gebruik ik vervolgens in gevulde broodjes. Superlekker! Eet ze als lunch, als onderdeel van een buffet of bij de borrel. Je maakt met dit recept meer pulled chicken dan je nodig hebt, dat kun je dus een andere avond nog eten. Met dit recept bak je 12 gevulde broodjes met pulled chicken.

Bereiding: Gevulde broodjes met pulled chicken

Verwarm de oven voor op 160 ⁰C.

Fruit in een ovenvaste pan de ui en de knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg de kippendijen, het paprikapoeder en wat zout en peper toe en bak op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten. Voeg de barbecuesaus toe en verhit het mengsel kort. Dek de pan af met een deksel en zet in de oven. Verwijder na 1 uur de deksel en laat de kip nog 15 tot 30 minuten in de oven garen. Haal vervolgens de kip uit de pan en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Meng de pulled chicken door de overgebleven saus uit de pan en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Doe alle ingrediënten voor het brooddeeg in een kom en kneed er een soepel brooddeeg van. Kneed het zeker 10 minuten door. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats 1 uur rijzen.

Vet een cupcakeblik met 12 gaten in met boter. Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap van 50 bij 38 centimeter. Snijd het deeg in 12 vierkantjes en leg elk deeglapje in een vormpje, met de punten eruit hangend. Schep in elke holte wat pulled chicken en vouw vervolgens de overhangende punten losjes naar binnen. Laat de broodjes 45 tot 60 minuten rijzen op een warme en tochtvrije plaats.

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrijk de broodjes voordat ze de oven in gaan met water en strooi de nigellazaadjes erover. Bak de broodjes in ongeveer 17 tot 22 minuten goudbruin en gaar. Serveer de gevulde broodjes (lauw)warm.

Foto: Harold Pereira

Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (3)
Anto 2019-01-04 18:09:22

Kun je ze al eerder maken en naderhand afbakken of toch liever eerst maken en later opwarmen??

Beantwoorden
AN
Rutger 2019-01-06 16:45:37

Je kunt ze beter gelijk bakken en dan later oppiepen in de oven.

Beantwoorden
Ingrid 2019-01-04 17:04:24

Kan dit ook met ander deeg bijv croissantdeeg of bladerdeeg. Ik kan niet goed kneden ivm artrose in mijn vingers.

Beantwoorden
IN
Rutger 2019-01-06 16:45:56

Met bladerdeeg zal het ook heel lekker zijn.

Beantwoorden
Walter 2019-01-04 12:43:42

Rutger, tiptop gevonden om de broodjes in een cupcakepan te maken. Ge moet er maar op komen. Staat op het menu voor morgen!!!!!!!!!!!!!!

Beantwoorden
WA
Rutger 2019-01-06 16:46:41

Heerlijk! Geniet er van!

Beantwoorden