Dit is één van mijn favoriete pizzarecepten, want de combinatie van pulled chicken, barbecuesaus en cheddar is waanzinnig lekker op een pizza. Voor dit pizza recept maak ik mijn makkelijke pulled chicken. Die is echt heel simpel om te maken, de oven doet eigenlijk het meeste werk. Met het recept voor pulled chicken maak je meer dan je voor de pizza’s nodig hebt, dus gebruik dat vooral voor op een broodje of om een wrap mee te vullen. Met dit recept bak je vier pizza’s.

Pizza met pulled chicken – recept
Ingrediëntenlijst
  • Voor de pulled chicken
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3-4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 kg kippendijfilet
  • ½ -1 tl gerookt paprikapoeder
  • ½ tl zout
  • 200 ml barbecuesaus
  • peper
  • Verder nodig
  • 1 recept pizzadeeg
  • 125 ml barbecuesaus
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 175 gr geraspte cheddar kaas
  • semolina of bloem, voor het werkblad
Bijbels korting desk
makkelijke bakboek mob

Pulled chicken maken

Begin met het maken van de pulled chicken. Verwarm de oven voor op 160 ⁰C. Fruit in een ovenvaste pan de ui en de knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg de kippendijen, het paprikapoeder en wat zout en peper toe en bak op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten. Voeg de barbecuesaus toe en verhit het mengsel kort. Dek de pan af met een deksel en zet in de oven. Verwijder na 1 uur de deksel en laat de kip nog 15 tot 30 minuten in de oven garen. Haal vervolgens de kip uit de pan en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Meng de pulled chicken door de  overgebleven saus uit de pan en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Pizza met pulled chicken – recept

Pizza met pulled chicken bakken

Maak het deeg volgens dit recept voor pizza deeg. Verdeel het deeg in 4 bollen en laat deze rijzen.

Verwarm de oven, bij voorkeur met pizzasteen (anders met een bakplaat erin), voor op 250 ⁰C. Bestrooi het werkblad met semolina of bloem en druk elk deegbolletje met je handen uit tot een cirkel van ongeveer 30 centimeter. Als je dit lastig vindt, kun je ook een deegroller gebruiken. Leg het deeg met voldoende semolina of bloem eronder op een (snij)plank, zodat je deze straks gemakkelijk in de oven kunt laten glijden. Bestrijk het deeg met de barbecuesaus, verdeel daarover wat pulled chicken en rode ui. Bestrooi de pizza tot slot met de geraspte cheddar kaar. Schuif de pizza op de hete ovensteen of bakplaat en bak de pizza 10-15 minuten. Serveer de pizza met pulled chicken gelijk.

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (4)
Ineke 2019-07-26 09:21:46

Heerlijk zo'n pulled chicken pizza, ik doe het wat de uien betreft iets anders.... paar grote zoete uien in dunne schijfjes snijden en deze heel langzaam bakken totdat ze wat beginnen te verkleuren, paar schepjes suiker erover, wat laten karameliseren, scheutjes balsamico azijn toevoegen en dit mengsel bovenop de pulled chicken.

Beantwoorden
IN
Rutger 2019-07-30 10:54:46

Dat klinkt ook heerlijk! Ik heb inderdaad ook een pizza met gekarameliseerde uien, die komt binnenkort online.

Beantwoorden
Jacqueline 2019-07-26 13:52:53

Hoi Rutger, bedankt voor je recept. Graag wil ik pulled chicken maken. Maar het aantal graden voor de oven staat er niet bij.

Beantwoorden
JA
Rutger 2019-07-30 10:52:39

Die was inderdaad weggevallen, inmiddels staat het erbij. Geniet er van!

Beantwoorden
Jacqueline 2019-07-26 13:54:35

Hoi Rutger, bedankt voor je recept! Pulled chicken wil ik graag maken. Alleen staat het aantal graden dat de kip de oven moet er niet bij.

Beantwoorden
JA
S. De Jager 2019-08-08 16:44:34

Dit recept ziet er geweldig uit, maar nu zijn ze bij ons niet zo dol op BBQ saus.

Welk alternatief zou ik daarvoor kunnen gebruiken om de kip in te kunnen laten garen?

Beantwoorden
S.
Rutger 2019-08-13 21:12:59

Je zou bijvoorbeeld ketchup kunnen gebruiken.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.