- Voor de pulled chicken
- 1 grote ui, gesnipperd
- 3-4 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 kg kippendijfilet
- ½ -1 tl gerookt paprikapoeder
- ½ tl zout
- 200 ml barbecuesaus
- peper
- Verder nodig
- 1 recept pizzadeeg
- 125 ml barbecuesaus
- 1 rode ui, in halve ringen
- 175 gr geraspte cheddar kaas
- semolina of bloem, voor het werkblad
Dit is één van mijn favoriete pizzarecepten, want de combinatie van pulled chicken, barbecuesaus en cheddar is waanzinnig lekker op een pizza. Voor dit pizza recept maak ik mijn makkelijke pulled chicken. Die is echt heel simpel om te maken, de oven doet eigenlijk het meeste werk. Met het recept voor pulled chicken maak je meer dan je voor de pizza’s nodig hebt, dus gebruik dat vooral voor op een broodje of om een wrap mee te vullen. Met dit recept bak je vier pizza’s.

Bereiding: Pizza met pulled chicken
Begin met het maken van de pulled chicken. Verwarm de oven voor op 160 ⁰C. Fruit in een ovenvaste pan de ui en de knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg de kippendijen, het paprikapoeder en wat zout en peper toe en bak op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten. Voeg de barbecuesaus toe en verhit het mengsel kort. Dek de pan af met een deksel en zet in de oven. Verwijder na 1 uur de deksel en laat de kip nog 15 tot 30 minuten in de oven garen. Haal vervolgens de kip uit de pan en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Meng de pulled chicken door de overgebleven saus uit de pan en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Maak het deeg volgens dit recept voor pizza deeg. Verdeel het deeg in 4 bollen en laat deze rijzen.
Verwarm de oven, bij voorkeur met pizzasteen (anders met een bakplaat erin), voor op 250 ⁰C. Bestrooi het werkblad met semolina of bloem en druk elk deegbolletje met je handen uit tot een cirkel van ongeveer 30 centimeter. Als je dit lastig vindt, kun je ook een deegroller gebruiken. Leg het deeg met voldoende semolina of bloem eronder op een (snij)plank, zodat je deze straks gemakkelijk in de oven kunt laten glijden. Bestrijk het deeg met de barbecuesaus, verdeel daarover wat pulled chicken en rode ui. Bestrooi de pizza tot slot met de geraspte cheddar kaar. Schuif de pizza op de hete ovensteen of bakplaat en bak de pizza 10-15 minuten. Serveer de pizza met pulled chicken gelijk.


