Ingrediëntenlijst
  • Voor de vulling
  • 250 gr rundergehakt
  • 1 tl kerrie
  • 1 prei, alleen het witte deel, in ringetjes
  • 150 gr belegen kaas, geraspt
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten

Dit zijn mijn favoriete borrelquiches! Ze hebben wat weg van saucijzenbroodjes, maar dan nog lekkerder. Bij een high tea zijn deze mini quiches altijd als eerste op, dat zegt genoeg volgens mij! Ook lekker zijn deze kleine quiches met spinazie en feta!

Bereiding: Miniquiches met gehakt, prei en kerrie

Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een cupcakeblik met 12 vormpjes in met boter. Rol het bladerdeeg uit tot een lap van 2 à 3 millimeter dikte en steek er cirkels uit die de cupcakevormpjes aan de binnenkant tot halverwege de hoogte bedekken (dit kan je doen met een ronde uitsteker of met de bovenkant van een rond glas). Klop het ei los met de slagroom en breng het mengsel op smaak het kerriepoeder en met peper en zout.

Bak het gehakt in een koekenpan, met peper en zout en 1 theelepel kerrie. Voeg de preiringetjes eraan toe en bak deze nog kort mee. Laat het mengsel vervolgens afkoelen en uitlekken in een zeef. Verdeel het afgekoelde gehakt over de bladerdeegbodempjes en giet het kerrieroommengsel daaroverheen. Bestrooi alles tot slot met de geraspte kaas.

Bak de quiches in 30 tot 35 minuten gaar. Haal de quiches uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster. Serveer ze lauwwarm of koud.

Mini quiches met prei en gehakt

Foto’s: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (16)
Jessy 2018-12-10 23:02:31

Deze quiches zijn fantastisch! Dank voor het recept, net deze site ontdekt. Leuk en lekker😃

Beantwoorden
JE
Rutger 2018-12-11 11:28:28

Dankjewel! Geniet er van!

Beantwoorden
Arianne 2018-11-14 18:30:50

Hallo Rutger,

Ik wil deze gaan maken met oud- en nieuw. Er staat bij de ingrediënten dat je een half recept bladerdeeg nodig hebt. Om het bladerdeeg te maken staat dat je 3,5 uur nodig hebt. Helaas heb ik niet zoveel tijd, dus wil ik graag kant-en-klare bladerdeeg gebruiken. Hoeveel heb ik daar dan van nodig?

Beantwoorden
AR
Rutger 2018-11-19 14:39:39

Je kunt 1 rol koelvers bladerdeeg gebruiken.

Beantwoorden
Desiree 2018-02-27 14:19:24

Kan ik met dit recept ook een grote quiche maken?

Beantwoorden
DE
Rutger 2018-03-04 21:35:23

Voor de vulling zou ik dan een andere verhouding ingrediënten gebruiken. Meer zoals bij deze quiche:

https://www.rutgerbakt.nl/recept-quiche-zalm-en-groene-asperges/

Beantwoorden
Mirjam Bustraan 2017-12-31 17:48:58

Heb ze gemaakt voor oud en nieuw. Ook die met spinazie en feta. Weet niet welke ik lekkerder vind... beide vallen erg goed in de smaak. Die tip van bakpapier rondjes onderin, beviel ook erg goed. Hopelijk verzin je nog meer van die lekkere miniquiches!

Beantwoorden
MI
Rutger 2018-01-02 08:10:42

Tof dat jullie er van genoten hebben! Ik ga er zeker meer verzinnen hoor!

Beantwoorden
Monique 2017-12-31 15:23:55

Ik heb ze gemaakt voor vanavond, maar ik weet niet of er dan nog van over is. Ik heb geproefd en wat zijn die lekker.

Beantwoorden
MO
Rutger 2018-01-02 08:11:32

Dat is een goed teken :)

Beantwoorden
Paula 2017-09-11 07:30:35

Hoi Rutger,
Ik heb gisteren deze mini quiches en die met spinazie en feta gemaakt. Allebei top!
Je recepten kloppen altijd; nog geen enkele keer is me iets tegengevallen. Mijn complimenten, hoop dat je nog lang je recepten met ons blijft delen.

Beantwoorden
PA
Irma 2016-11-20 20:53:05

Ik heb ze gemaakt met klafsgehakt en waren super lekker!

Beantwoorden
IR
Rutger 2016-11-21 21:02:00

Dat is ook heerlijk!

Beantwoorden
Matthea Hesta 2016-07-14 15:09:23

Hoi Rutger,ik heb net je side ontdekt, ben groot fan van je.Nu kan ik rechtstreeks iets vragen:
Bij ovenschotels en bij hartige hapjes wordt vaak kaas gebruikt,ik vind het heerlijk maar anderen hier niet.Weet jij een alternatief? Alvast bedankt.

Beantwoorden
MA
Rutger 2016-07-14 21:56:03

Hoi! Dankjewel! Kaas vind ik meestal ook jet lekkerste, maar je kunt ook een laagje broodkruimels (desgewenst met kruiden of knoflook) en/of gehakte noten op een ovenschotel strooien, voor een krokant laagje zonder kaas.

Beantwoorden
Annie 2016-06-18 15:43:46

Hoi Rutger, ik heb ze net gebakken, maar ik kreeg ze niet mooi uit de muffinvorm., terwijl ik die toch heel goed had ingevet. Zal het ook goed lukken met een stukje bakpapier erin of wordt het bladerdeeg dan niet zo mooi gebakken? De smaak is trouwens heerlijk, gelijk de losse stukjes geproefd natuurlijk

Beantwoorden
AN
Rutger 2016-06-19 22:29:55

Hoi! Wat jammer. Ik vet ze altijd heel dik in, maar het kan ook prima met een stukje bakpapier erin, alleen is dat wat meer gedoe. Succes!

Beantwoorden
Annie 2016-06-20 09:05:58

Rondjes knippen voor op de bodem van de muffinvorm, inderdaad wel meer gedoe, maar gleden ze er mooi uit. Ze zijn nu helemaal perfect gelukt en de volgende dag even opgepiept in de oven op 170°. en ze waren weer krokant.

Beantwoorden
AN
Rutger 2016-06-20 11:02:41

Wat goed om te horen! Dankje!

Beantwoorden
Joke 2016-05-28 13:29:27

hoi Rutger, ik heb de quiches gemaakt , hoe kan ik ze bewaren tot morgen? in een afgesloten bakje of in papier. groetjes joke.

Beantwoorden
JO
Rutger 2016-05-28 16:13:08

In een afgesloten bakje in de koelkast gaat het beste! Voor gebruik kan je ze nog even oppeppen in de oven.

Beantwoorden
Marleen 2016-05-16 12:53:03

En voor de mensen die geen vlees eten: kant en klaar rul vega gehakt (bijv. De Vegetarische Slager, Tivall, Good Bite) .

Beantwoorden
MA
Ans Krosse-Smits 2016-05-16 10:27:43

Gisteren heb ik deze voor het eerst gemaakt. Nu snap ik waarom ze als eerste weg zijn als je deze maakt voor een high tea. Ze zijn verrukkelijk. Ik denk dat ze ook bij de kleinkinderen enorm in de smaak gaan vallen. Dat ga ik zo snel mogelijk uitproberen. Prettig werken met deen bodem van vers bladerdeeg.

Beantwoorden
AN
Suus 2016-05-12 21:15:31

Kun je ze al vooruit maken (bv voor een verjaardag) of zijn ze dan niet lekker meer bij serveren?

Beantwoorden
SU
Rutger 2016-05-12 22:13:06

Dat kan prima, je kunt ze zelfs gebakken en al invriezen. Voor het serveren kort in de oven en ze zijn als vers!

Beantwoorden
Suus 2016-05-12 22:26:41

Super! Dan ga ik ze van te voren maken en invriezen. Eerst ontdooien voordat t de oven in gaat? En hoelang op hoeveel graden ongeveer? Alvast bedankt voor je reactie! Zo leuk dat je tegenwoordig een blog schrijft ???

Beantwoorden
SU
Rutger 2016-05-13 17:08:19

Ik zou ze nog 5 a 10 minuten doen op 170 graden!

Beantwoorden
Daniëlle 2016-05-12 20:00:20

Ze lijken mij erg lekker! Leuk om als hapje te serveren.

Beantwoorden
DA
Je@net 2016-05-12 19:55:15

Goed idee. Maak wel geregeld groentequiches, maar met gehakt en die kerrieroom erbij zal het zeker ook lekker zijn!

Beantwoorden
JE
Christel 2016-05-12 09:29:04

Die ga ik zeker maken! Lijken me heerlijk!

Beantwoorden
CH