Houd je van pannenkoeken, maar ben je niet zo’n fan van zoet beleg? Er zijn ontzettend veel lekkere hartige pannenkoeken recepten. Ik zette mijn favoriete hartige pannenkoeken variaties op een rij, zodat je ze zelf kunt maken en proeven. Wat is jouw favoriete hartige pannenkoeken recept?
Hartige pannenkoeken bakken
Pannenkoeken met een hartige vulling zijn wat lastiger om te draaien; ze scheuren sneller. Een makkelijke manier om hartige pannenkoeken om te draaien: laat de pannenkoek vanuit de pan op de binnenkant van een deksel of een groot bord glijden. Leg de koekenpan daar vervolgens op z’n kop op en draai alles in een vlugge beweging om. Nu kun je eenvoudig de andere kant van de hartige pannenkoek bakken!
Favoriete hartige pannenkoeken recepten
Hieronder vind je 4 lekkere hartige pannenkoeken. Voor al deze hartige pannenkoeken variaties gebruik ik mijn pannenkoeken recept als basis.
Spek pannenkoeken met brie maken
Een hartige pannenkoek met spek met een Frans tintje dankzij de brie. Bak per pannenkoek eerst 4 plakjes ontbijtspek op middelhoog vuur. Keer de plakjes om, strooi wat pijnboompitten in de pan en schep gelijk een flinke soeplepel pannenkoekenbeslag erbij. Beleg de pannenkoek na het omdraaien met wat plakjes brie. Dek de koekenpan af met een deksel of een stuk aluminiumfolie zodat de brie wat smelt. Besprenkel de hartige pannenkoek met spek en brie voor het serveren met honing.
Hartige pannenkoek met curry maken
Het klinkt misschien gek, een pannenkoek met curry, maar het is echt heel lekker! Bak in een koekenpan enkele minuten wat gesnipperde rode ui en stukjes paprika. Voeg wat kleingesneden plakjes ham toe en schep het beslag op de vulling. Bestrooi de hartige pannenkoek na het omkeren met wat geraspte kaas en laat dit smelten. Serveer de pannenkoek met curry.
Gember pannenkoeken met kaas maken
Als basis voor deze hartige pannenkoeken met kaas en gember start ik met beslag voor gember pannenkoeken. Laat 125-150 gram gekonfijte gemberbolletjes uitlekken in een zeef en hak ze vervolgens fijn. Dit kan in een keukenmachine met messen of met een hakmes. De gehakte gember is genoeg voor een pannenkoekenbeslag op basis van 250 gram bloem. Schep een soeplepel van het beslag in de pan. Bedek de gember pannenkoek na het omdraaien met plakjes kaas. Dek de koekenpan af met een deksel of een stuk aluminiumfolie zodat de kaas smelt.
Boerenpannenkoek maken
De boerenpannenkoek is een heerlijke hartig gevulde pannenkoek! Ik maak met dit recept een boerenpannenkoek met champignons, paprika, spek en ui, maar je kunt natuurlijk variëren met de ingrediënten. Gebruik vooral wat jou lekker lijkt of wat je nog in de koelkast hebt liggen. Bak in een koekenpan enkele minuten wat gesnipperde ui, plakjes champignons en stukjes spek. Voeg wat klein gesneden plakjes ham toe en schep gelijk ook het pannenkoekenbeslag over de vulling. Bak de hartig gevulde pannenkoek aan beide kanten. Eventueel kun je ‘m na het draaien bestrooien met wat geraspte kaas.

