Houd je van pannenkoeken, maar ben je niet zo’n fan van zoet pannenkoeken beleg? Er zijn ontzettend veel lekkere hartige pannenkoeken recepten. Ik zette mijn favoriete hartige pannenkoeken variaties op een rij, zodat je ze zelf kunt maken en proeven. Wat is jouw favoriete hartige pannenkoeken recept?
Tip voor hartige pannenkoeken bakken
Pannenkoeken met een hartige vulling zijn wat lastiger om te draaien en ze scheuren sneller, wat vaak komt door een wat zwaarder pannenkoeken beleg. Een makkelijke manier om hartige pannenkoeken om te draaien: laat de pannenkoek vanuit de pan op de binnenkant van een deksel of een groot bord glijden. Leg de koekenpan daar vervolgens op z’n kop op en draai alles in een vlugge beweging om. Nu kun je eenvoudig de andere kant van de hartige pannenkoek bakken!
Favoriete hartige pannenkoeken recepten
Hieronder vind je 4 lekkere hartige pannenkoeken. Voor al deze hartige pannenkoeken variaties gebruik ik mijn pannenkoeken recept als basis.
Spek pannenkoeken met brie maken
Een hartige pannenkoek met spek met een Frans tintje dankzij de brie. Bak per pannenkoek eerst 4 plakjes ontbijtspek op middelhoog vuur. Keer de plakjes om, strooi wat pijnboompitten in de pan en schep gelijk een flinke soeplepel pannenkoekenbeslag erbij. Beleg de pannenkoek na het omdraaien met wat plakjes brie. Dek de koekenpan af met een deksel of een stuk aluminiumfolie zodat de brie wat smelt. Besprenkel de hartige pannenkoek met spek en brie voor het serveren met honing.
Hartige pannenkoek met curry maken
Het klinkt misschien gek, een pannenkoek met curry, maar het is echt heel lekker! Bak in een koekenpan enkele minuten wat gesnipperde rode ui en stukjes paprika. Voeg wat kleingesneden plakjes ham toe en schep het beslag op de vulling. Bestrooi de hartige pannenkoek na het omkeren met wat geraspte kaas en laat dit smelten. Serveer de pannenkoek met curry.
Gember pannenkoeken met kaas maken
Als basis voor deze hartige pannenkoeken met kaas en gember start ik met beslag voor gember pannenkoeken. Laat 125-150 gram gekonfijte gemberbolletjes uitlekken in een zeef en hak ze vervolgens fijn. Dit kan in een keukenmachine met messen of met een hakmes. De gehakte gember is genoeg voor een pannenkoekenbeslag op basis van 250 gram bloem. Schep een soeplepel van het beslag in de pan. Bedek de gember pannenkoek na het omdraaien met plakjes kaas. Dek de koekenpan af met een deksel of een stuk aluminiumfolie zodat de kaas smelt.
Boerenpannenkoek maken
Wat voor pannenkoek ook niet mag ontbreken in dit lijstje met hartige pannenkoeken? Champignons, paprika, spek en ui, oftewel: de boeren pannenkoek! Dit is een heerlijke, hartige gevulde pannenkoek. Ik gebruik de ingrediënten die ik net noemde, maar je kunt natuurlijk variëren met de ingrediënten. Gebruik vooral wat jou lekker lijkt of wat je nog in de koelkast hebt liggen. Bak in een koekenpan enkele minuten wat gesnipperde ui, plakjes champignons en stukjes spek. Voeg wat klein gesneden plakjes ham toe en schep gelijk ook het pannenkoekenbeslag over de vulling. Bak de hartig gevulde pannenkoek aan beide kanten. Eventueel kun je ‘m na het draaien bestrooien met wat geraspte kaas
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Wij bakken idd al jaren hartige pannekoeken: heerlijk! Aan de boerenpannekoek die jij beschrijft voegen wij og wat salami toe en heet bij onze de pizza-pannekoek;-). Smullen!
BeantwoordenHallo Rutger, ik eet geen vlees, maar de gember met kaas pannekoek lijkt mij heerlijk. Nu wonen wij in Spanje en hier kan je geen gemberbolletjes krijgen maar wel verse gember. En mijn man maakt daar zelf gembersiroop van. Kan ik dat ook gebruiken?
BeantwoordenZie nu pas dit berichtje. Maar, mocht u nog steeds geen geconfijte gember in huis hebben, het is heel eenvoudig zelf te maken.
Verschillende recepten zijn op internet te vinden. Wilt u de gember extra lang goed kunnen houden, dan is het het beste om de siroop met gember bijna helemaal in te koken en niet zoals beschreven staat slechts ca 10 minuten of zo
Hoi! Volgens mij kun je heel goed wat gembersiroop aan het pannenkoekenbeslag toevoegen. Het wordt net iets anders, maar zal zeker lekker zijn!
BeantwoordenAltijd al een favoriet geweest van de zgn Bretoense pannekoeken waar verschillende van de gemelde recepten naar toe gan. Heerlijk, echt waar Rutger :)
Beantwoorden