Een wrap tover je heel makkelijk om tot heerlijke wraps hapjes! In dit recept geef ik je vier variaties voor makkelijke wraps hapjes die altijd een succes zijn bij de borrel. Het handige van deze hapjes is dat je ze ook heel goed kunt voorbereiden, zodat je er tijdens de borrel niet veel werk meer aan hebt. Met de belegsuggesties in dit artikel kun je natuurlijk naar hartenlust variëren. Gebruik bijvoorbeeld andere vleeswaren, een (zelfgemaakte) tapenade of andere slasoorten om jouw ultieme hapje te maken!
Wraps hapjes maken
Leg voordat je een wrap gaat beleggen twee banen plasticfolie op het werkblad en zorg dat deze elkaar iets overlappen. Leg de wrap daarop, beleg ‘m met een vulling naar keuze en rol de wrap op. Gebruik het plasticfolie om de opgerolde wrap goed strak in te pakken en draai het folie aan beide zijkanten aan, zoals bij een toffee. Zo wordt de wrap goed strak opgerold en kun je er later mooie plakjes van snijden. Maak de wraps bij voorkeur enkele uren tot een dag van tevoren en bewaar ze na het oprollen in de koelkast. Verwijder voor het serveren het plasticfolie en snijd de rol met een scherp mes in schuine plakjes.

Wraps hapjes met carpaccio
Bestrijk een wrap met een dun laagje truffelmayonaise. Verdeel hier de carpaccio over en bestrooi deze met wat geraspte Parmazaanse kaas en wat geroosterde pijnboompitten. Verdeel tot slot wat rucola over de wrap en rol deze op. Je kunt ook voor deze wraps hapjes ham gebruiken in plaats van de carpaccio.
Wraps hapjes met zalm
Je kunt voor deze versie een kant-en-klare kruidenroomkaas gebruiken, maar nog lekkerder is het om die zelf te maken. Meng daarvoor 200 gram roomkaas met 4-5 eetlepels gehakte verse bieslook, 2-3 eetlepels gehakte verse bladpeterselie en 1-2 eetlepels gehakte verse dille. Breng de roomkaas op smaak met zout & peper. Bestrijk een wrap met de kruidenroomkaas, verdeel daar wat plakjes gerookte zalm over en rol de wrap op. Naar wens kun je er ook nog wat kappertjes aan toevoegen.
Wraps hapjes met kip
Bestrijk een wrap met zelfgemaakte rode pesto en verdeel er vervolgens plakjes gerookte kipfilet over. Leg als laatste wat rucola op de wrap en rol deze vervolgens op.
Wraps hapjes vegetarisch
Ook voor deze versie is zelfgemaakte roomkaas het allerlekkerste. Meng daarvoor 200 gram roomkaas met 4-5 eetlepels gehakte verse bieslook en 2-3 eetlepels gehakte verse bladpeterselie. Breng de kruidenroomkaas op smaak met zout & peper. Bestrijk een wrap met de roomkaas, verdeel daar wat verse bladspinazie over en strooi er geroosterde pijnboompitten op. Rol de wrap vervolgens op.
Foto’s: Erik Spronk


