Nog twee weken en dan ligt mijn nieuwe bakboek in de boekwinkels: Het makkelijke bakboek! In dit boek vind je 100 simpele en snelle bakrecepten. Alle recepten zijn natuurlijk stap-voor-stap beschreven, je hebt per recept maximaal 10 ingrediënten nodig, de bereidingstijden zijn kort en je hebt geen ingewikkelde apparatuur of rare bakvormen nodig. Met dit boek kan iedereen iets lekkers uit de oven toveren!
Als voorproefje op Het makkelijke bakboek deel ik vandaag vast deze bladerdeeg plaattaart met mascarpone en zomerfruit. Met dit makkelijke plaattaart recept heb je binnen no-time een heerlijke taart op tafel staan, waarvan je 8-12 stukken kunt snijden. Met de topping van deze bladerdeeg taart kun je natuurlijk variëren; gebruik vooral jouw lievelingsfruit om deze taart mee af te maken.
- Voor de bodem
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- 1 ei, losgeklopt
- Voor de mascarponevulling
- 200 ml slagroom
- 50 gr poedersuiker
- 1 zakje slagroomversteviger
- ½ vanillestokje
- 200 gr mascarpone
- Verder nodig
- 150 gr bramen
- 150 gr frambozen
- 150 gr blauwe bessen
- poedersuiker, om te bestuiven
Bladerdeeg plaattaart maken
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol het bladerdeeg met bakpapier en al uit en leg dit op de bakplaat. Vouw de randen van het deeg 1 centimeter om, zodat er een opstaande rand ontstaat. Bestrijk die rand met losgeklopt ei en prik het deeg in het midden meerdere malen in met een vork, om te voorkomen dat het bol gaat staan tijdens het bakken. Bak de bladerdeegbodem in 15-25 minuten goudbruin en gaar. Laat hem na het bakken afkoelen op een rooster.
Doe voor de vulling de slagroom, poedersuiker en slagroomversteviger in een kom en klop het mengsel stijf op. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit. Doe dit samen met de mascarpone bij de slagroom en klop alles door tot het mengsel goed stijf is.
Bestrijk de bladerdeegbodem met het roommengsel en verdeel daar het fruit over. Bestuif de plaattaart voor het serveren licht met poedersuiker.
Wil je meer weten over Het makkelijke bakboek? Kijk dan hier voor meer informatie!
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Ha Rutger,
Deze taart ga ik zeker proberen! Ik ben alleen bang dat de bodem slap wordt als hij een poosje staat doordat de slagroom/macarpone erin trekt. Hoe voorkom ik dat?
BeantwoordenVers gemaakt is de taart natuurlijk het lekkerste. Hoe langer ie staat, hoe meer het vocht in het deeg kan trekken. Je kunt het bladerdeeg na het bakken ook bestrijken met een dun laagje gesmolten witte chocolade, dat zorgt er voor dat het vocht minder makkelijk in het bladerdeeg trekt.
BeantwoordenWat was deze lekker! Of beter, zalig! Laagje chocolade ga ik inderdaad ook eens proberen.
Dit recept houden we erin.
Kun je het bladerdeeg al in de morgen bakken en op het laatste moment de topping toevoegen?
BeantwoordenDat kan heel goed. Bewaar het gebakken en afgekoelde bladerdeeg dan goed luchtdicht verpakt op kamertemperatuur.
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.