Ingrediëntenlijst
  • Voor de bodem
  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • Voor de mascarponevulling
  • 200 ml slagroom
  • 50 gr poedersuiker
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • ½ vanillestokje
  • 200 gr mascarpone
  • Verder nodig
  • 150 gr bramen
  • 150 gr frambozen
  • 150 gr blauwe bessen
  • poedersuiker, om te bestuiven

Nog twee weken en dan ligt mijn nieuwe bakboek in de boekwinkels: Het makkelijke bakboek! In dit boek vind je 100 simpele en snelle bakrecepten. Alle recepten zijn natuurlijk stap-voor-stap beschreven, je hebt per recept maximaal 10 ingrediënten nodig, de bereidingstijden zijn kort en je hebt geen ingewikkelde apparatuur of rare bakvormen nodig. Met dit boek kan iedereen iets lekkers uit de oven toveren!

Het makkelijke bakboek

Als voorproefje op Het makkelijke bakboek deel ik vandaag vast deze bladerdeeg plaattaart met mascarpone en zomerfruit. Met dit makkelijke plaattaart recept heb je binnen no-time een heerlijke taart op tafel staan, waarvan je 8-12 stukken kunt snijden. Met de topping van deze bladerdeeg taart kun je natuurlijk variëren; gebruik vooral jouw lievelingsfruit om deze taart mee af te maken.

Bereiding: Bladerdeeg plaattaart met mascarpone en zomerfruit

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Rol het bladerdeeg met bakpapier en al uit en leg dit op de bakplaat. Vouw de randen van het deeg 1 centimeter om, zodat er een opstaande rand ontstaat. Bestrijk die rand met losgeklopt ei en prik het deeg in het midden meerdere malen in met een vork, om te voorkomen dat het bol gaat staan tijdens het bakken. Bak de bladerdeegbodem in 15-25 minuten goudbruin en gaar. Laat hem na het bakken afkoelen op een rooster.

Doe voor de vulling de slagroom, poedersuiker en slagroomversteviger in een kom en klop het mengsel stijf op. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit. Doe dit samen met de mascarpone bij de slagroom en klop alles door tot het mengsel goed stijf is.

Bestrijk de bladerdeegbodem met het roommengsel en verdeel daar het fruit over. Bestuif de plaattaart voor het serveren licht met poedersuiker.

Wil je meer weten over Het makkelijke bakboek? Kijk dan hier voor meer informatie!

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (2)
Joke 2019-09-05 12:47:36

Ha Rutger,

Deze taart ga ik zeker proberen! Ik ben alleen bang dat de bodem slap wordt als hij een poosje staat doordat de slagroom/macarpone erin trekt. Hoe voorkom ik dat?

Beantwoorden
JO
Rutger 2019-09-15 10:29:19

Vers gemaakt is de taart natuurlijk het lekkerste. Hoe langer ie staat, hoe meer het vocht in het deeg kan trekken. Je kunt het bladerdeeg na het bakken ook bestrijken met een dun laagje gesmolten witte chocolade, dat zorgt er voor dat het vocht minder makkelijk in het bladerdeeg trekt.

Beantwoorden
Yvonne 2019-08-18 09:51:20

Zeker niet moeilijk en heerlijk met al dat fruit. Ga deze vandaag maken!

Beantwoorden
YV
Rutger 2019-08-18 14:31:58

Geniet er van!

Beantwoorden