Ingrediëntenlijst
  • Voor het kwarkmengsel
  • 9 blaadjes gelatine (=15 gram)
  • 200 gr (diepvries)frambozen
  • 300 gr (diepvries)aardbeien, in stukjes
  • ¼ citroen, sap
  • 250 ml slagroom
  • 125-175 gr witte basterdsuiker (afhankelijk van de zoetheid van het fruit)
  • 500 gr volle kwark

Je proeft de zomer in deze frisse kwarktaart met aardbeien en frambozen! Door de frambozen en aardbeien voor de vulling eerst iets in te koken wordt de smaak van deze frambozen-aardbeienkwarktaart extra intens. Dit kwarktaart recept is perfect voor op een zomerse dag, of juist voor een dag dat je zou willen dat het zomer is!

Kwarktaart met aardbeien en frambozen - recept

Bereiding: Kwarktaart met aardbeien en frambozen

Vet een ronde springvorm van 24 centimeter licht in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Meng de gesmolten boter door de kruimels en verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm. Druk de kruimels stevig aan, dit gaat gemakkelijk met de onderkant van een glas. Zet de vorm in de koelkast zodat de bodem stevig wordt.

Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Kijk hier voor meer uitleg over het werken met gelatine. Doe de aardbeien en frambozen samen met het citroensap in een steelpan en breng dit al roerende aan de kook. Laat het mengsel 5-10 minuten doorkoken op middelhoog vuur en roer het daarbij regelmatig door. Giet de vruchten vervolgens in een fijne zeef en druk het er zoveel mogelijk doorheen. De pitjes die achterblijven gebruik je niet meer. Knijp de geweekte gelatine uit en los deze op in de warme fruitmoes. Klop de slagroom met de basterdsuiker lobbig op. Klop de kwark erdoor en spatel tot slot de vruchtenmoes door dit mengsel. Giet het kwarkmengsel op de bodem en laat het enkele uren opstijven in de koelkast.

Garneer de aardbeien-frambozenkwartktaart met het verse fruit en wat toefjes opgeklopte slagroom.

Foto’s: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (14)
Joan 2019-06-03 15:58:24

Dag Rutger. De Aardbeien-frambozen kwarktaart is erg goed. Alleen de taartvulling glijdt van de bodem af bij het aansnijden. Dat is jammer. Ik heb geprobeerd dit op te lossen door een dunne laag aardbeiengelei op de gekoelde bodem aan te brengen. Dit lost het probleem niet op. Heb jij nog een suggestie?

Beantwoorden
JO
Rutger 2019-06-17 15:07:50

Wellicht als je de koekjesbodem iets minder glad aandrukt, dat dit dan beter gaat.

Beantwoorden
Annelies 2019-06-03 09:41:18

Ik wil geen gelatine gebruiken. Kan het mss ook met maizena?

Beantwoorden
AN
Rutger 2019-06-17 15:08:30

Maizena is lastig, wel zou je agaragar kunnen gebruiken, alleen weet ik dan niet de exacte hoeveelheid die je nodig hebt omdat ik deze taart nog nooit op die manier gemaakt heb.

Beantwoorden
Joan 2019-05-26 07:17:37

Dag Rutger,
Kan deze taart ingevroren worden? Natuurlijk zonder de garnering.

Beantwoorden
JO
Rutger 2019-05-27 12:15:09

Dat zou ik niet doen, de structuur van de taart wordt er niet lekkerder van.

Beantwoorden
Hongfen 2018-12-16 16:52:06

Geweldig lekker en mooi gelukt. Alleen de uitleg stond onder verschillende foto's dus was het lastig te vinden

Beantwoorden
HO
Rutger 2018-12-17 08:28:55

Fijn dat de taart gelukt is! Geniet er van!

Beantwoorden
Eline 2018-10-02 10:24:40

Kan ik ook gemakkelijk een andere fruitsmaak gebruiken? Bijvoorbeeld mango?

Beantwoorden
EL
Rutger 2018-10-07 17:53:51

Jazeker, als je de hoeveelheden maar ongeveer gelijk houdt, zodat de structuur van de taart niet teveel verandert.

Beantwoorden
Charlotte 2018-09-05 00:02:10

Hoeveel uur moet deze kwarktaart minimaal opstijven?

Beantwoorden
CH
Rutger 2018-09-16 13:26:11

Ik zou zeker 4 uur aanhouden. Voor de zekerheid kun je hem het beste een dag/avond van tevoren maken. Dan weet je zeker dat hij goed opgesteven is.

Beantwoorden
Anne 2018-07-08 07:37:24

Heerlijke kwarktaart. Gisteren op een verjaardag was hij als eerste op. Ben bij kwarktaarten altijd bang voor de pakjes- smaak maar deze was door het verse fruit erg geslaagd.

Beantwoorden
AN
Rutger 2018-07-09 07:38:37

Heel leuk om te horen!

Beantwoorden
Sonja 2018-07-04 09:42:47

Dag Rutger,
de recepten roepen om gemaakt te gaan worden!! Ik kan niet alles maken door een melk en gluten allergie. Als ik de de kwarktaart maak met Alpro kwark en hun slagroom (is natuurlijk niet te vergelijken met echte kwark en slagroom) zou het dan ook een echte snijbare taart kunnen worden. De koekjesbodem kan ik aanpassen door een zandtaartbodem te maken met speltmeel.
Graag je advies of dit een goed resultaat kan geven. Zoja, dan worden heel veel lezers met deze allegiën blij!!
Alvast bedankt.

Beantwoorden
SO
Rutger 2018-07-09 07:52:28

Beste Sonja. Waarschijnlijk gaat dat lukken, maar ik heb het zelf nog nooit geprobeerd. Ik durf je dus niet met zekerheid te zeggen dat het goed gaat.

Beantwoorden
Syt 2018-05-15 21:42:24

Is het beter om vers fruit te gebruiken? Of maakt dat niet uit?

Beantwoorden
SY
Rutger 2018-05-21 16:58:26

Voor het fruit dat door de taart heen gaat maakt dat niet heel veel uit. Goed diepvriesfruit is ook prima. Voor bovenop zou ik wel altijd vers fruit gebruiken.

Beantwoorden
Sylvia harderwijk 2018-05-13 14:54:32

heerlijk fris met pure smaken.

Beantwoorden
SY
Petra 2018-05-13 01:05:08

Jammie, dat ziet er heerlijk uit! Ik wil hem morgen maken, heb alles in huis alleen geen kwark. Wel Griekse yoghurt. Zou dat een probleem zijn?

Beantwoorden
PE
Rutger 2018-05-14 20:47:32

Ik denk dat dat ook heel lekker wordt!

Beantwoorden
mirjam 2018-05-12 20:46:49

De bodem was wat kruimelig, maar de taart was heerlijk!

Beantwoorden
MI
Rutger 2018-05-14 20:54:59

Waarschijnlijk kwam dat doordat de koekjes iets droger waren. Voor de volgende keer kun je iets meer gesmolten boter gebruiken.

Beantwoorden
Linette 2018-05-10 11:09:51

Taart gemaakt mar dan niet het fruit gekookt, maar met staafmixer tot moes gemaakt. Was heerlijk!

Beantwoorden
LI
Rutger 2018-05-14 21:11:36

Heel tof om te horen!

Beantwoorden
Ann 2018-05-10 10:32:50

Gisteren de kwarktaart gemaakt maar dan dubbel recept (veel gasten?) Hij heeft een heerlijk pure smaak ! ? heb het fruit alleen even laten pruttelen naar niet gezeefd, je proeft absoluut niet de pitjes en het scheelt wel veel werk ! Je kun bij een dubbel recept wel één misschien wel twee blaadjes gelantine minder doen , want hij is nu wat aan de stugge kant, maar verder is ie héérlijk !

Beantwoorden
AN