Wie houdt er niet van appeltaart? Met deze snelle en makkelijke appeltaart van bladerdeeg heb je binnen no-time versgebakken appeltaartjes. Door het koelverse bladerdeeg van Tante Fanny als basis te gebruiken voor deze snelle appeltaart kost de voorbereiding weinig tijd. Dus binnen een kwartier kunnen ze de oven in! Ze hebben iets weg van de bekende appelflappen, maar omdat ik ze net wat anders heb gevouwen zijn ze toch weer anders. De vulling heb ik met alleen appel gemaakt, maar daar kun je volop mee variëren. Gebruik ook eens peer, kersen of abrikozen, voeg rozijnen, gedroogde cranberry’s of stukjes gedroogde abrikoos toe of besmeer het bladerdeeg in het midden eerst met een laagje amandelspijs. Hier ga je zeker mee scoren!

Snelle bladerdeeg appeltaart
Snelle bladerdeeg appeltaart
Ingrediëntenlijst
  • Voor de vulling
  • 2-3 appels, geschild en in blokjes
  • 1-2 el suiker
  • 1 el custardpoeder
  • ¼ tl kaneelpoeder
Bijbels korting desk
Bijbels korting mob

Bereiding: Snelle bladerdeeg appeltaart

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Haal het bladerdeeg 10 minuten van te voren uit de koelkast. Meng de appelblokjes met de suiker, het custardpoeder en kaneelpoeder. Rol het deeg met bakpapier en al uit en leg het op een bakplaat. Snijd het deeg in zes gelijke rechthoeken en prik iedere rechthoek in het midden enkele keren in met een vork. Verdeel de appelvulling diagonaal over de stukjes bladerdeeg. Klap één van de punten deeg over de appelvulling. Maak de andere punt iets nat en vouw ook deze over de appelvulling, zodat deze vastplakt op het andere deegflapje. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bestrooi het met amandelschaafsel. Eventueel kun je ook nog een beetje suiker over het deeg strooien.

Bak de snelle appeltaartjes in 25 tot 35 minuten goudbruin en gaar. Verwarm de abrikozenjam in een steelpannetje en bestrijk daar de appeltaartjes mee. Serveer ze (lauw)warm of afgekoeld.

Snelle bladerdeeg appeltaart
Snelle bladerdeeg appeltaart
Snelle bladerdeeg appeltaart
Snelle bladerdeeg appeltaart

Dit bericht is gesponsord door Tante Fanny.

Foto’s: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (16)
Ria Koper 2017-09-22 23:10:39

I do not know what custard poeder is . Can I leave that out ?

Beantwoorden
RI
Rutger 2017-09-25 00:27:25

You can also use some cornflour.

Beantwoorden
Ernie 2017-09-23 16:29:33

It's custardpowder for making vanillapudding.

Beantwoorden
ER
Marianne van logten 2017-09-28 13:43:18

Beste rutgher, in welke winkel koop je bladerdeeg van tante Fanny.? Ik heb er nog nooit van gehoord.

Beantwoorden
MA
Nancy 2018-09-15 16:22:28
NA
Rutger 2017-10-02 13:18:33

Op de site van Tante Fanny vind je alle verkooppunten. www.tantefanny.nl Het is in elk geval bij elke Jumbo te koop.

Beantwoorden
Els 2017-09-30 15:37:06

Jumbo, Deen of AH eigen merk bladerdeeg

Beantwoorden
EL
Mar 2017-10-05 20:47:19

Het ligt bij veel supermarkten in het koelvak en niet in het diepvriesvak.

Beantwoorden
MA
Rutger 2017-10-11 12:11:39

Het is inderdaad koelvers deeg, dat in de koeling ligt en niet in het vriesvak.

Beantwoorden
Teuni Bargeman 2018-02-16 18:46:14

Hallo Rutger,
Kun je uitleggen waarom.je bladerdeeg moet inprikken?
Groetjes Teuni

Beantwoorden
TE
Rutger 2018-02-20 10:48:36

Als je het bladerdeeg inprikt zorg je ervoor dat de laagjes minder luchtig rijzen. Je maakt als het ware de gelaagde structuur van het deeg wat kapot. In het midden wil je niet dat de taart te veel rijst, dus daarom prik je het daar in.

Beantwoorden
Pascal Claeye 2018-02-24 16:50:30

Getest en zeer lekker !

Beantwoorden
PA
J. vd. Eijnden 2018-03-03 16:28:15

Op hoeveel graden moet je oven staan. Vind dat soms deze aanduiding er nooit bijstaat en vind het nogal belangrijk.

Beantwoorden
J.
Rutger 2018-03-04 21:23:06

Het staat gelijk in de eerste zin. Op 200 graden.

Beantwoorden
J. vd. Eijnden 2018-03-05 10:31:08

ja dat klopt, maar ik dacht dat het alleen voorverwarmen was...... bedankt.

Beantwoorden
J.
J. vd. Eijnden 2018-03-15 15:25:41

Rutger ze waren heerlijk.

Beantwoorden
J.
Anna bouman 2018-04-04 07:36:20

Goedemorgen,
Ik heb een vraag, de koekjestang , ik heb eerst een goedkope gekocht om uit te proberen.
Het ging goed tot ik de koekjes op het bakblik probeerde te leggen.
Er kwam deeg uit maar geen losse koekjes, doe ik wat fout?
Hoe ging dat bij jou?
Bakgroet Anna

Beantwoorden
AN
Rutger 2018-04-13 22:07:03

Welke koekjestang heb je? En welk deeg?

Beantwoorden
wilma 2018-04-06 08:19:15

Gisteren deze appelgebakjes gemaakt met appel, rozijnen, cranberry en abrikozen, super makkelijk en erg lekker.
Bedankt Rutger!

Beantwoorden
WI
Lotte 2019-09-28 11:29:51

Hallo Rutger,
Ik lees niks terug over de abrikozenjam in de bereiding, terwijl die wel op de ingrediëntenlijst staat?

Beantwoorden
LO
Rutger 2019-09-30 13:59:27

Aan het eind van het recept staat de volgende zin: Verwarm de abrikozenjam in een steelpannetje en bestrijk daar de appeltaartjes mee.

Beantwoorden
Karen 2020-02-05 22:11:41

Hoi Rutger, na het bakken van appeltaart had ik nog vulling over. Met dit recept kan ik de vulling mooi opmaken. Lekker makkelijk recept.
Ik heb ze alleen niet direct nodig. Denk je dat ik ze in kan vriezen en dan voor gebruik laten ontdooien en even opwarmen in de oven?

Beantwoorden
KA
Rutger 2020-02-11 12:54:20

Hoi! Dat kan prima!

Beantwoorden
Hans Brandsma 2021-10-23 14:23:03

wat je met de custard moet doen is mij een raadsel

Beantwoorden
HA
Rutger 2021-10-24 12:29:44

Het custardpoeder wordt gemengd met de appelblokjes.

Beantwoorden
Pwiggers 2022-01-03 13:28:02

Ik heb ze gemaakt met appel amandelspijs en cranbeerries. Heerlijk

Beantwoorden
PW
Frank Bos 2022-02-24 10:35:34

Hallo Rutger,

Al een paar keer zelf bladerdeeg gemaakt volgens jouw recept en heerlijke dingen mee gemaakt, bedankt voor je recept.
Nu mijn vraag : omdat ik zelf bladerdeeg maakte moet ik weten hoe groot de stukjes bladerdeeg zijn,(in centimeters),die je gebruikt voor de appeltaartjes.
Alvast bedankt en vriendelijke groet,
Frank bos.

Beantwoorden
FR
Rutger 2022-03-01 09:36:49

Hoi. Je kunt ongeveer 12x12 centimeter aanhouden.

Beantwoorden
Mennie 2022-10-20 22:46:34

Kan het ook van vierkante plakjes bladerdeeg uit de vriezer?

Beantwoorden
ME
Rutger 2022-10-26 15:46:14

Zeker, dat kan ook prima.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.