De ham-kaas broodjes in dit recept zijn gemaakt met gerezen bladerdeeg. Dat levert heerlijk luchtige en knapperige broodjes op. Gerezen bladerdeeg is iets anders dan gewoon bladerdeeg. In tegenstelling tot gewoon bladerdeeg zit er namelijk gist in dit deeg, waardoor het nog extra rijst. De ham in de vulling kun je natuurlijk ook weglaten om zo kaasbroodjes te bakken.

- Voor de vulling
- 120 gr boter, op kamertemperatuur
- 1 ei, op kamertemperatuur
- 45 gr bloem
- 1 tl zout
- 1 el mosterd
- versgemalen zwarte peper
- 300 gr oude kaas, geraspt
- 150 gr ham, in stukjes
- Verder nodig
- 1 gerezen getoerd bladerdeeg – voor hartige bereidingen
- 100 gr oude kaas, geraspt
- bloem, voor het werkblad
Ham kaas broodjes maken
Bereid het gerezen getoerde bladerdeeg volgens dit recept. Let er daarbij op dat je de ingrediënten voor de hartige bereidingen aanhoudt.
Mix voor de vulling de boter, het ei, de bloem, het zout, de mosterd en de peper (geef afhankelijk van je voorkeur 5 tot 10 keer een draai aan de pepermolen) tot een romig geheel. Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een vierkante lap van 50 bij 50 centimeter en bestrijk deze met een dunne laag van de vulling. Verdeel de geraspte kaas en de stukjes ham over de vulling en rol de plak losjes op. Snijd de rol in 16 plakken en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de broodjes 1 uur rijzen op een warme plaats.
Ham kaas broodjes bakken
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Bak de broodjes 15 minuten. Bestrooi ze met de extra geraspte kaas en zet ze nog 5 tot 10 minuten in de oven, tot de korst en de kaas goudbruin zijn.
Foto: Harold Pereira
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Hoi Rutger, kan evt ook croissant deeg gebruiken of is bladerdeeg beter. Kan je ook hartig bladerdeeg kopen. Ik heb nl veel last van artrose in mijn vingers dus het is voor mij lastig om veel met de handen te moeten doen.
Beantwoorden
Kun je de broodjes of het deeg ook invriezen en later afbakken? Op welk moment is het handig om in te vriezen? Bedankt!
BeantwoordenNa het vormen van de broodjes kun je ze invriezen. Laat ze vervolgens weer ontdooien op kamertemperatuur en bak ze dan volgens het recept.
Beantwoorden
Nou, Ze staan in de oven hier hoor! Goddelijk! ik heb ze nog niet geproefd, Maar de geur alleen al, Hemels!
BeantwoordenKan ik dit sochtend helemaal maken maar dan savonds pas afbakken?… en hoe bewaar ik dat dan in de tussentijd? Of geef je die narijs dan gewoon niet?
BeantwoordenJe kunt de narijs in de koelkast doen. Afhankelijk van hoe ver ze gerezen zijn kun je ze nog 1/2- 1 1/2 uur laten rijen op kamertemperatuur, voordat je ze afbakt.
Beantwoorden
U kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.