De ham-kaas broodjes in dit recept zijn gemaakt met gerezen bladerdeeg. Dat levert heerlijk luchtige en knapperige broodjes op. Gerezen bladerdeeg is iets anders dan gewoon bladerdeeg. In tegenstelling tot gewoon bladerdeeg zit er namelijk gist in dit deeg, waardoor het nog extra rijst. De ham in de vulling kun je natuurlijk ook weglaten om zo kaasbroodjes te bakken.

Ham kaas broodjes – recept
Ingrediëntenlijst
  • Voor de vulling
  • 120 gr boter, op kamertemperatuur
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • 45 gr bloem
  • 1 tl zout
  • 1 el mosterd
  • versgemalen zwarte peper
  • 300 gr oude kaas, geraspt
  • 150 gr ham, in stukjes
Broodbakbol banner desktop
Broodbakbol banner mobiel

Ham kaas broodjes maken

Bereid het gerezen getoerde bladerdeeg volgens dit recept. Let er daarbij op dat je de ingrediënten voor de hartige bereidingen aanhoudt.

Mix voor de vulling de boter, het ei, de bloem, het zout, de mosterd en de peper (geef afhankelijk van je voorkeur 5 tot 10 keer een draai aan de pepermolen) tot een romig geheel. Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een vierkante lap van 50 bij 50 centimeter en bestrijk deze met een dunne laag van de vulling. Verdeel de geraspte kaas en de stukjes ham over de vulling en rol de plak losjes op. Snijd de rol in 16 plakken en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de broodjes 1 uur rijzen op een warme plaats.

Ham kaas broodjes bakken

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Bak de broodjes 15 minuten. Bestrooi ze met de extra geraspte kaas en zet ze nog 5 tot 10 minuten in de oven, tot de korst en de kaas goudbruin zijn.

Foto: Harold Pereira

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (5)
Ingrid 2019-07-28 15:54:35

Hoi Rutger, kan evt ook croissant deeg gebruiken of is bladerdeeg beter. Kan je ook hartig bladerdeeg kopen. Ik heb nl veel last van artrose in mijn vingers dus het is voor mij lastig om veel met de handen te moeten doen.

Beantwoorden
IN
Rutger 2019-07-30 10:50:33

Hoi. Je zou croissantdeeg kunnen gebruiken, maar het wordt wel vel minder lekker dan met zelfgemaakt deeg.

Beantwoorden
Madelon 2020-04-13 19:43:39

Kun je de broodjes of het deeg ook invriezen en later afbakken? Op welk moment is het handig om in te vriezen? Bedankt!

Beantwoorden
MA
Rutger 2020-04-14 09:27:01

Na het vormen van de broodjes kun je ze invriezen. Laat ze vervolgens weer ontdooien op kamertemperatuur en bak ze dan volgens het recept.

Beantwoorden
Sabine 2021-07-06 16:42:08

Zou je hier ook een pizzavariant mee kunnen maken? ;)

Beantwoorden
SA
BS 2021-09-11 14:34:11

Nou, Ze staan in de oven hier hoor! Goddelijk! ik heb ze nog niet geproefd, Maar de geur alleen al, Hemels!

Beantwoorden
BS
Lisa 2022-08-23 19:18:55

Kan ik dit sochtend helemaal maken maar dan savonds pas afbakken?… en hoe bewaar ik dat dan in de tussentijd? Of geef je die narijs dan gewoon niet?

Beantwoorden
LI
Rutger 2022-09-14 20:44:58

Je kunt de narijs in de koelkast doen. Afhankelijk van hoe ver ze gerezen zijn kun je ze nog 1/2- 1 1/2 uur laten rijen op kamertemperatuur, voordat je ze afbakt.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.