Ingrediëntenlijst
  • Voor de plaattaart
  • 1 courgette
  • 2 tl venkelzaad
  • ¼ tl zout
  • peper
  • 200 gr half-om-half gehakt
  • ½ recept bladerdeeg of 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 75 gr crème fraîche
  • 50 gr Parmazaanse kaas, geraspt
  • Verder nodig
  • bloem, voor het uitrollen

Deze hartige bladerdeeg plaattaart is perfect om met een frisse salade als avondeten te serveren. Als ik een plaattaart ga bakken kijk ik meestal naar wat ik nog in de koelkast of vriezer heb liggen. Dat was ook bij deze plaattaart het geval. De courgette die ik had heb ik kort gegrild en een restje gehakt uit de vriezer heb ik op smaak gebracht met venkelzaad. Dat geeft het gehakt echt een heerlijke smaak, die weer perfect samen gaat met de courgette en de crème fraîche. Geniet van deze hartige bladerdeeg plaattaart met courgette en venkelgehakt!

Bereiding: Plaattaart met courgette en venkelgehakt

Was de courgette en snijd deze in plakken van ½ centimeter dik. Verhit een grillpan en grill de plakjes courgette daarin aan beide kanten. Laat ze afkoelen.

Doe het venkelzaad, zout en wat peper in een vijzel en maal alles fijn. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak daarin het gehakt met het venkelzaad rul.

Verwarm de oven voor op 220 ⁰C.

Rol het bladerdeeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap ter grootte van de bakplaat. Leg het deeg op de met bakpapier beklede bakplaat en prik er om de paar centimeter gaatjes in met een vork.

Bestrijk het bladerdeeg met een laagje crème fraîche en verdeel daar de plakje gegrilde courgette over. Verdeel daar het venkelgehakt over en bestrooi de plaattaart tot slot met de geraspte Parmezaanse kaas.

Bak de plaattaart in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Serveer de plaattaart (lauw)warm of afgekoeld.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (0)