Ingrediëntenlijst
  • Voor de vulling
  • 1-2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 gr kippendijfilet, in stukjes
  • 1 courgette, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 4 eieren
  • 200 gr crème fraîche
  • peper en zout

Deze hartige taart met kippendij is heerlijk als maaltijd of voor bij de lunch. Het voordeel van kippendij in een hartige taart vind ik dat het vlees sappig blijft, in tegenstelling tot kipfilet, wat in een ovengerecht vaak wat droog wordt. Met de groenten kun je volop variëren, gebruik vooral datgene wat je lekker vindt (of toevallig in huis hebt).

Hartige taart met kippendij, courgette & paprika

Bereiding: Hartige taart met kippendij, courgette & paprika

Maak het hartige taartdeeg volgens dit basisrecept en laat het 1 uur rijzen.

Verhit de olijfolie in een pan en baak daar de ui en knoflook kort in aan. Voeg de stukjes kippendijfilet toe en bak deze 10 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg de courgette en paprika toe en bak deze nog 5-10 minuten mee. Breng het mengsel tegen het einde op smaak met de gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat de vulling iets afkoelen voor je ‘m gaat verwerken in de hartige taart.

Verwarm de oven voor op 180 °C en plaats een ovenrooster iets onder het midden van de oven.

Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap van ongeveer 4 millimeter dik. Bekleed een spring- of quichevorm van ongeveer 24 centimeter met het deeg en snijd het overhangende deeg af. Schep de vulling in de vorm. Meng de eieren met de crème fraîche en breng dit mengsel goed op smaak met peper en zout. Schenk dit over de vulling heen en bestrooi alles met de geraspte Parmazaanse kaas. Bak de taart in 40-50 minuten gaar.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (0)