Deze hartige taart met kippendij is heerlijk als maaltijd of voor bij de lunch. Het voordeel van kippendij in een hartige taart vind ik dat het vlees sappig blijft, in tegenstelling tot kipfilet, wat in een ovengerecht vaak wat droog wordt. Met de groenten kun je volop variëren, gebruik vooral datgene wat je lekker vindt (of toevallig in huis hebt).

Hartige taart met kippendij, courgette & paprika
Ingrediëntenlijst
  • Voor de vulling
  • 1-2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 gr kippendijfilet, in stukjes
  • 1 courgette, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 4 eieren
  • 200 gr crème fraîche
  • peper en zout
Broodbakbol banner desktop
makkelijke bakboek mob

Hartige taart met kippendij, courgette & paprika

Maak het hartige taartdeeg volgens dit basisrecept en laat het 1 uur rijzen.

Verhit de olijfolie in een pan en bak daar de ui en knoflook kort in aan. Voeg de stukjes kippendijfilet toe en bak deze 10 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg de courgette en paprika toe en bak deze nog 5-10 minuten mee. Breng het mengsel tegen het einde op smaak met de gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat de vulling iets afkoelen voor je ‘m gaat verwerken in de hartige taart.

Hartige taart met kippendij, courgette & paprika

Hartige taart met kip bakken

Verwarm de oven voor op 180 °C en plaats een ovenrooster iets onder het midden van de oven.

Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap van ongeveer 4 millimeter dik. Bekleed een spring- of quichevorm van ongeveer 24 centimeter met het deeg en snijd het overhangende deeg af. Schep de vulling in de vorm. Meng de eieren met de crème fraîche en breng dit mengsel goed op smaak met peper en zout. Schenk dit over de vulling heen en bestrooi alles met de geraspte Parmazaanse kaas. Bak de taart in 40-50 minuten gaar.

Foto: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (6)
Andrea Adriaanse 2021-01-18 10:13:56

Kan ik deze taart ook al een dag van tevoren maken?

Beantwoorden
AN
Rutger 2021-01-25 09:14:55

Zeker. Het is wel lekker om 'm voor het serveren dan nog op te warmen in de oven.

Beantwoorden
Arianne 2022-02-03 14:00:28

Hoe lang moet je m dan opwarmen ? En op hoeveel graden ? Sorry niet zo’n keuken prinses 🙈

Beantwoorden
AR
Rutger 2022-02-07 18:43:19

Ik zou dat dan op 180 °C zo'n 20 minuten doen.

Beantwoorden
Nicole 2021-05-30 13:39:16

Ik heb hem gisteren gemaakt, erg lekker. Er kwam wel veel vocht uit bij aansnijden, waarschijnlijk van de groente. Heb ik iets niet goed gedaan of heb je een tip?

Beantwoorden
NI
Erik 2021-09-21 18:25:01

Een laagje paneermeel op de bodem werkt ook goed

Beantwoorden
ER
Rutger 2021-05-31 10:16:45

Dat kan inderdaad van de groenten zijn. Wellicht had je ze iets langer kunnen aanbakken.

Beantwoorden
Naomi 2021-11-05 11:07:31

Voor hoe veel personen is dit recept geschikt?

Beantwoorden
NA
Rutger 2021-11-10 08:19:57

Ik zou zeggen voor 4-5 personen.

Beantwoorden
Annemarie 2021-11-07 13:47:04

Ik bak de groente eerst en last dan een poosje staan. En dan pas in de vorm. Dan heb je minder last van vocht.

Beantwoorden
AN
Naomi 2022-07-26 15:49:26

Hoi, ik zie dat er een spelfoutje in je recept staat. "Verhit de olijfolie in een pan en baak daar de ui..."
Ik neem aan dat "baak" bak moet zijn :)

Beantwoorden
NA
Rutger 2022-08-01 10:39:55

Dank voor je oplettendheid! Ik pas het aan!

Beantwoorden
Naomi 2022-08-08 12:46:53

Is deze taart ook in te vriezen?

Beantwoorden
NA
Rutger 2022-08-08 13:30:05

Zeker!

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.